loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
2 december 2022 
Redactie U-ICON 

Racisme

 

Heel verstandig van de NPO. 

De NPO heeft aan Omroep ON duidelijk gemaakt dat er geen sinterklaasjournaal uitgezonden wordt waarin zwarte piet te zien is. 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) verzorgt de programma’s op de publieke zenders. Zowel op de radio en televisie.

Het doel van de NPO is om programma’s uit te zenden die geschikt zijn voor alle groepen in de samenleving. Dat betekent dus dat het logisch is dat programma’s die anderen kwetsen in deze tijd absoluut niet meer kunnen. Zwarte piet is een vorm van racisme, het woord waar veel Nederlanders niet van houden.

Het programma dat ON wil uitzenden, heet het zwartepietenjournaal, dat spreekt al boek delen. Je kan het ook het sinterklaasjournaal noemen. Waarom de nadruk leggen op zwarte piet?

We mogen gerust onze mening aanpassen anno 2022 hoor, zonder de Nederlandse cultuur aan te tasten. Dan ben je niet zwak maar juist sterk.

Zwarte piet heeft namelijk niets met cultuur te maken. Het heeft te maken met het feit dat je mindset niet verder ontwikkeld is. Het betekent dat je geen groei hebt door gemaakt. Dat je mindset nog steeds in de kinderschoenen staat. Je zit goed vast geroest in het oude denken. Your locked in & locked up.

Zwarte piet

Of zegt Omroep On dat racisme wel degelijk een onderdeel is van de Nederlandse cultuur? Zwarte piet is nou eenmaal een vorm van racisme ja. Of je dat wil inzien of niet. Het is een feit.

Het heeft blijkbaar toch meer verdieping nodig om dit goed te kunnen begrijpen. Misschien meer lezen over empatisch vermogen en compassie ontwikkelen? Of lukt dat niet? Is die emotionele mindset zo vastgeroest dat het niet vatbaar is voor rede?

Vier gewoon gezellig Sinterklaas met kinderen! Het gaat kinderen om de gezelligheid en de cadeau’s, het zal ze worst wezen van wie ze die krijgen. Leer je kinderen peace & happiness. In plaats van onze verschillen leer je ze onze overeenkomsten.

Laat het los

Zwarte piet is zeker wel een onderdeel van de slaven cultuur die 400 jaar stand heeft gehouden. En men eigenlijk nog steeds in stand wil houden omdat ze zwarte piet 1 keer per jaar zo leuk vinden. Verborgen onderdrukking noemen wij dat.

Nee, we zijn niet zo sociaal als we ons voordoen in Nederland. We zijn een beetje nep. Vaak heel erg nep. Nepotisme noemen we dat.

Zwarte piet hoort niet meer thuis in Nederland. Wat is daar zo moeilijk aan? We zijn een multiculturele samenleving. Toch? Daar is voor gekozen toen Nederlanders zelf niet het ‘vieze werk’ wilden doen.

Buitenlandse mensen wilden dat werk wel doen. Ze wilden een beter leven er waren bereidt om daar alles voor te doen. Zo simpel is het. Toch… of toch niet?

Had het werk zelf dan gedaan. Had het zelf opgelost mensen. Hoe dan ook wees dankbaar dat je niet hoefde te werken en toch geld kreeg van de staat. Vinden we trouwens wel slap van de Nederlandse staat, maar dat is voor een andere blog.

Fetisj

Het is bizar dat zwarte piet überhaupt normaal is. Dat mensen dat leuk vinden. Dat ze genieten van zwarte piet? Wat is daar zo leuk aan? Heel vreemd eigenlijk. Is het een soort fetisj? Waarom is er geen Amerikaanse, Chinese of Russische piet?

Als we artikel 1 van de grondwet goed lezen over gelijke behandeling en discriminatieverbod is deze kwestie vreselijk hypocriet.

Veel is hypocriet. Het is te bizar voor woorden. We leven in een hele hypocriete en niet empathische samenleving. Een samenleving en regering die ontkend dat er nog steeds heel erg veel mis is.

Het is genoeg geweest mensen! Laat zwarte piet los en groei. Ontwikkel jezelf en ga niet dood met die oude mindset van je.

Alles verandert

Omroep ON hoort geen gemeenschapsgeld te ontvangen om daar vervolgens anderen mee te kwetsen. Dat kan gewoon niet. Als dat kwartje nog steeds niet valt heb je echt een groot gebrek aan ontwikkeling. Ook al wil je dat niet erkennen. We snappen heel goed dat dit pijnlijk is om je te realiseren.

Of willen ze alleen scoren door haat te zaaien. Is dat de enige doelgroep die ON heeft? Mensen die heftig vastgeroest zitten in hun brein, hun doen en denken niet kunnen aanpassen?

Omroep On en velen willen dat alles bij het oude blijft. Maar waar zijn ze bang voor? Voor verandering? Het leven verandert iedere dag. Dat is een onderdeel van het leven. Alles verandert dagelijks, wekelijks en maandelijks. Waarom moeten we hier in blijven hangen? Wat is het nut hiervan?

Onzin

Waarom blijft deze kwestie jaarlijks terugkomen? Kinderen worden toch ook groot? Helaas wel met oude gewoonten die ze geleerd hebben, blijkbaar. Daarom blijft deze onzin constant in stand. 

Natuurlijk snappen we dat ON bezwaar heeft aangetekend tegen de weigering van het zwartepietenjournaal, want dat recht hebben ze. En de NPO heeft het recht om het bezwaar af te keuren.

‘The essence of love and compassion is understanding, the ability to recognize the physical, material, and psychological suffering of others, to put ourselves “inside the skin” of the other.’

Thich Nhat Hanh

Ouders

In het geval van Omroep On kunnen we niet anders zeggen dan dat jullie echt kinderen zijn van jullie voorvader Hendrik Verwoerd. Lees zijn geschiedenis nogmaals en denk er goed over na of je dit anno 2022 nog in stand wil houden. Triester kan het toch niet?

Er is nog steeds heel veel racisme en dat komt voornamelijk door ouders die weigeren te veranderen. Ouders houden dit in stand door gebrek aan goed doen en nadenken. Of niet soms? Hoe kan dit anders steeds zo lang door blijven gaan?

Er zijn genoeg ouders die kinderen het verkeerde leren. Of leren ze helemaal niets hierover. Ouders moeten kinderen uitleggen hoe het zit. Ouders hebben de verantwoordelijkheid om hun kinderen voor te bereiden op het leven.

Filosoferen

Ja, er zijn mensen bruine en zwarte mensen die zwarte piet niet leuk vinden. Is dat nog steeds zo vreemd? We zijn toch een multiculturele samenleving waar Nederland zo trots op is? Leren we dan helemaal niets van de geschiedenis en de dagelijkse gebeurtenissen?

En de scholen die we hebben OMG, daar leer je ook echt weinig tot niets van. Jongeren zitten een heel groot deel van hun leven op school en over dit topic: zwarte piet wordt niet duidelijk genoeg gepraat. Scholen kunnen positief beïnvloeden en helaas gebeurt dit niet.

Sinterklaas is leuk en gezellig. Maar hallo! Dat is 1 keer per jaar. Sinterklaas helpt je niet met Real Life.

We filosoferen er op los op school. Behalve over de belangrijke dingen van het leven. De dingen waar je echt iets aan hebt die je sociale vaardigheden vormen. Het totale school beleid mag ook echt goed onder de loep genomen worden.

Angst

Niemand is beter dan een ander. In iedere cultuur zijn ontwikkelde en minder ontwikkelde mensen. Dat is nou eenmaal zo. That is life. Maar dat heeft niets met empathie te maken. Dus waarom dit gedoe steeds?

Kom op nou stelletje zielige zwarte piet liefhebbers: Wake up & Grow up. Please wordt volwassen en denk beter na. 

Er zijn velen die zich er niets van aantrekken. Die vinden die discussie zonde van hun tijd. Energie verspilling. Zij weten hoe het zit, en they don’t care. Maar… wie niets zegt stemt toe. Dat is een feit. Daarom is die discussie er nog steeds.

Gelukkig zijn we nu veel mondiger dan vroeger want eigenlijk had die zwartepieten-toestand al 30 jaar eerder aangekaart moeten worden. Waarom werd dat toen niet gedaan? Simpel: uit angst voor gedoe, meer niet.

Angst overheerst altijd. Niemand wil gecanceld worden, scheef aangekeken worden. Maar als je het ergens niet mee eens bent doe je gewoon niet mee. Dat moeten we elkaar leren. Zeg geen ja als het nee moet zijn. Dat is het begin van het einde van je peace.

Nostalgie

Het is onzinnig zielig gedoe dat jaarlijks terugkeert van een stelletje volwassenen die blijven hangen in hun kindertijd. Trieste nostalgie ten koste van de gevoelens van een ander.

Deze generatie heeft gelukkig geen angst meer. Deze generatie weet dat confrontatie onvermijdelijk is om verandering te realiseren.

Hoe wij erover denken? We will not be silenced. We will not be censored. We will not be stopped.

Your voice matters ook, dus praat. Wees straight to the point. 

‘Understanding is the essence of love. If you can not understand, you can not love. 

Thich Nhat Hanh

Ego

Het lijkt wel alsof alle zogenaamde ontwikkelde mensen een enorm gebrek aan menselijkheid hebben. Kijk naar de regering en naar de mensen die zich zelf in de samenleving kwalificeren als universitair ontwikkeld en intelligent.

Sommige hoog opgeleiden vinden erg veel van zichzelf. Kloppen zichzelf constant op de borst omdat ze gestudeerd hebben. Maar helaas bakken ze er niets van. Ze zijn arrogant, koud, afstandelijk en in bepaalde kwesties hard en onredelijk. Verandering is een onderdeel van het leven het maakt niet uit of je gestudeerd hebt of niet.

Dus laat het Ego maar een beetje varen en kom allemaal van je onrealistische hoge troon af. In werkelijkheid falen jullie heel hard. Door niet te willen veranderen. Een triest voorbeeld zijn jullie voor jongeren.

Jongeren groeien op in een samenleving waar ze de prijs betalen voor alle rotzooi die gemaakt is door volwassenen. Door geen empathie en compassie te hebben of leren. Die nodig is voor een beter leven.

Wat je niet bezit kan je niet doorgeven. Dat is logisch. Het feit dat je niet weet dat je het niet bezit geeft aan dat je een onbewust leven leidt. Tijd om jezelf te corrigeren misschien? Een beetje zelfreflectie oefenen? Of een therapie sessie volgen?

1 ras

Er is 1 ras en dat is het menselijk ras. Dat is wat het is.We hoeven niet ingewikkeld en interessant te doen.

We hebben allemaal een hart waar rood bloed doorstroomt. Dus cut the crap en de bullshit. Het maakt niet uit hoe iemand er uit ziet, we zijn allemaal hetzelfde niemand staat boven een ander.

Daarnaast gaan we allemaal dood, ook dat hebben we gemeen. Of leven zogenaamde hoog opgeleiden en de ‘slimste” onder ons voor eeuwig? We zijn allemaal kleine vlekjes in het universum die niet zo veel voorstellen.

Wij snappen heel goed waarom mensen liever met dieren omgaan, maar dat is ook stof voor een andere blog.

‘The root of suffering is attachment.’

Buddha

Soscha Duysker

Zoals we al eerder hebben geschreven is er meer voor nodig dan een universitaire opleiding om normaal te doen en verstandelijk te praten en leven. We hebben ook persoonlijke vaardigheden nodig om allemaal beter te functioneren in de maatschappij.

We hebben vorige week voor het eerst online via een link een filmpje van Sosha Duysker gezien. Sosha we zijn trots op jou eerlijkheid, duidelijkheid en wijsheid. Je hebt het heel mooi uitgelegd en verwoord. Te gek dat je hierover een filmpje gemaakt hebt. Als je interesse hebt in het filmpje kijk dan even op haar Instagram: @soshaduysker. Ze heeft het gepost op 11 juni 2020.

Hopelijk kunnen de mensen die nog niet zo veel begrijpen over dit onderwerp veel leren van Soscha. Dat ze de gevoelens van anderen serieuzer moeten nemen. Dat bij deze kwestie meer komt kijken dan: het is gewoon sinterklaas en zwarte piet.

Mindset

De hele wereld lacht Nederland uit over deze kwestie. Het land dat zo super sociaal en vrij is. Het land met achterkamer racisme. Zeker niet openlijk, maar het is er zeker. Het blijven onderschatten van andere culturen zit in de genen.

De mindset dat andere culturen hulpbehoevend zijn gaat niet zomaar weg. Ook niet in Nederland. Het land dat iedereen red behalve zichzelf.

Dat superieure is heel gevaarlijk om eenheid te realiseren. En tegelijkertijd lachwekkend al die nutteloze hoogheidswaanzin. Hoogheidswaanzin belemmert begrip voor een ander. Je kan de goede dingen van een ander dan niet zien.

Barrières

We hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid om elkaar beter te begrijpen en compassie te hebben. We moeten  beter met elkaar te communiceren. We moeten mensen om ons heen aan spreken op gedrag die niet kan. Please-gedrag leidt tot ellende.

Het gaat om eerlijk praten en de waarheid onder ogen zien. Niet om het verdraaien van de waarheid. Niet goed praten wat krom is. Hoe moeilijk is dat?

We moeten allemaal gehoord worden en dat betekent dat er ook barrières doorbroken moeten worden om die veranderingen plaats te laten vinden.

Iedereen moet verantwoordelijkheid gehouden worden voor fouten en onredelijkheid die steeds maar door blijven gaan. Het moet een keer ophouden deze onzinnige bullshit.

‘The trouble is, you think you have time.’

Buddha

Kinderfeest

Het is en blijft een kinderfeest. Kinderen willen cadeau’s en een leuke dag. Het zijn volwassenen en ouders die zwarte piet willen handhaven. Waarom? Nostalgie? Gewoon bewust niet toegeven. Niet toegeven aan wat? Dat je ongelijk hebt?

Dat is kinderlijk gedrag. Gebruik je hersens en niet je zaagsel. Ga even deep deepdiven in je brein. Behandel anderen zoals jij ook behandeld wilt worden. Dat is wat het leven moet zijn en niet anders. Wake up & be better.

Wees gelukkig en maak anderen gelukkig. We hebben gelezen dat je eerst dankbaar moet zijn om gelukkig te zijn. Wees dus dankbaar voor onze mooie multiculturele samenleving en dankbaar voor al die mooie verschillen die ons allemaal zo uniek maken.

Het enige wat we hoeven te doen is ons bewustzijn verhogen om het beter te begrijpen. Het onbewuste bewust maken, meer niet.

Get a life

Zwarte piet is voorbij mensen. Wees dankbaar voor veeg piet of kleur piet. Piet is er nog steeds. Hij is alleen niet meer zwart. Want zwarte piet kan niet meer, hij is oud. Hij is moe van het zwart zijn en daarom per direct met pensioen.

Get a life, en ga echt leven. Er zijn veel belangrijke dingen om voor te leven. We zijn vlekjes op de aardbodem die straks weer verdwijnen. Denk je dat je belangrijk bent? You think you have time? Geniet van iedere dag en doe normaal.

We wensen iedereen die het viert een leuk sinterklaasfeest. 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!