loader image
For Real BLOG
10 December 2021 
Chevirio & Anastacija  

Crazy maar waar

 

We hebben er allemaal wel eens of vaak last van: Angst. Ja, iedereen heeft er mee te maken.

We kregen vorige week een e-mail doorgestuurd van Jesse van der Velde een gezondheidscoach die zich sterk maakt voor een gezonde levensstijl op het gebied van eten en trainen.

Hij had het in zijn blog over het feit dat angst erger is dan het virus. Hij zei dat door deze uitspraak velen boos op hem zullen zijn maar dat hij het toch zegt omdat hij vindt dat alle kracht in ons zelf zit en we angst kunnen overwinnen.

Angst is een groot probleem en kracht zit zeker in jezelf. Dus daar zijn we het mee eens. Maar is dit wel met het virus te vergelijken of kan je angst in deze context gebruiken? Aangezien veel mensen zich door angst ook niet laten vaccineren.

Want er zijn nou eenmaal veel mensen die bang zijn en een oplossing willen. Dan zal je je toch met het vaccin moeten beschermen als je dat zelf wil en je je dan veiliger voelt.

‘Fear is nothing more than an obstacle that stands in the way of progress. In overcoming our fears we move forward, stronger and wiser within ourselves.’

Facing Fears Quotes

Vrijheid is geen Angst

Wij denken zeker dat coachen goed is om angst te overwinnen. Maar uiteindelijk zullen we het zelf moeten overwinnen door onze eigen mindset te veranderen. Het is goed om je bewust te zijn van je angsten en dit met de juiste mensen in je leven te bespreken zodat je hulp kunt krijgen.

Wij hebben ook last van angsten. Vooral als het gaat om tentames en spreken in het openbaar. Gelukkig worden we goed gecoacht en wordt het steeds minder. Angst is dagelijks een heftige uitdaging.

U-ICON wil dit onderwerp vaker bespreekbaar maken omdat dit voor veel jongeren een groot probleem is. Door angst kunnen velen niet goed functioneren, thuis, bij vrienden, op school of op het werk.

Vrijheid is geen angst hebben. Angst om er niet bij te horen. Angst om afgewezen te worden. Angst om je ouders niet te pleasen en zo nog veel meer angsten waar we mee moeten leren omgaan. Tijdens opgroeien leren we hier veel te weinig over.

Luisteren en helpen

We hoeven alleen naar elkaar te luisteren zonder te oordelen. Zonder een mening. Zonder angst te hebben om onze gevoelens bespreekbaar te maken en ze te delen. Dat zal al helpen om angst te verminderen.

Als je eerlijk kan zeggen wat je wil is dat al bevrijdend op zich. Dat leren wij dagelijks ook, om zonder angst te zeggen wat je wil zeggen. Natuurlijk is het niet makkelijk, want we kunnen dat bijna nooit doen zonder een focked up mening of onbegrip terug te krijgen.

U-ICON wil als mediabedrijf naar jongeren luisteren en ze helpen om hun stem meer te laten horen en om hun doelen te bereiken. Wij willen doen wat eigenlijk normaal is om te doen als er Love is voor elkaar. Met hulp kom je altijd weer een stap verder.

Media hoeft niet hatelijk en irrelevant te zijn. Het kan eerlijk zijn en ook tools aanreiken om Life easier te maken. Hoe sta jij in Life? Heb je angsten? Let us know. Hoe dan ook laten we Love & Goodvibes Always laten overheersen ondanks angsten die we moeten overwinnen.

‘Thinking will not overcome fear but action will.’

Robin S. Sharma

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!