loader image
For Real BLOG
21 Januari 2022 
U-ICON Redactie

The Voice

 

We hebben getwijfeld.

Of wij wilden schrijven over deze schokkende nieuwszaak. Maar we doen het wel, omdat we denken dat sommige aspecten onderbelicht zijn die wij willen aanvullen.

Dit is een week die constant in het teken staat van de misstanden bij The Voice of Holland, en dat zal nog wel even doorgaan. Wij hebben met elkaar en op school gesprekken gevoerd over dit probleem.

Het nieuws werd met de dag erger en iedereen vindt er wel wat van. Het is absoluut goed mis wat er gaande is. Al met al vinden we wel dat velen gewoon graag clout willen over de rug van een ander. Dat betekent erg veel aandacht en invloed willen.

De Boos aflevering is triest en ongelofelijk. Wat ons verbaasd is hoe je ongezien kinderen van 13 en 14 jaar ongepast kan betasten?

Begeleiden ouders hun kinderen niet? Vertellen kinderen het niet aan hun ouders of aan iemand anders? Waarom voelen kinderen zich niet veilig om zoiets aan hun ouders te vertellen? Voor de duidelijkheid wij praten niets goed. We denken na en stellen kritische vragen.

‘Never judge someone without knowing the whole story. You may think you understand but you don’t.’

Sadiya Arooba

Zero Tolerance

Begrijp ons goed. Bij (seksueel) grensoverschrijdend gedrag geldt Zero Tolerance. Maar als er nog onderzoek moet plaatsvinden, lijkt het ons belangrijk om niet te heftig te oordelen. Want we maken anders vroegtijdig iemand zijn leven kapot zonder exact te weten hoe het zit.

Tegenwoordig bepaalt iedereen zelf wat grensoverschrijdend gedrag is. 

Het is natuurlijk als coach onverstandig om privé contact te leggen met kandidaten. Dat is onprofessioneel en overschrijdt op dat moment al een gevaarlijke grens.

Je vraagt om problemen want jongeren kijken naar je op en ze hebben verwachtingen omtrent hun carrière. Contact buiten het programma is a no go. 

‘Sin can bring pleasures, but never happiness.’

R.C. Sproul   

Ouders

Ouders en opvoeders hebben een taak om hun kinderen goed voor te lichten en wijs te maken als ze meedoen aan een programma of wat dan ook in hun dagelijkse leven.

Ouders hebben ook de verantwoordelijkheid om kinderen en jongeren te begeleiden. Voor bescherming en veiligheid.

Er moet ons vroeg en duidelijk verteld worden dat niet iedereen goede bedoelingen heeft. Dus afstand is nodig. Ook al ben je onder de indruk van wie dan ook, blijf nadenken wat er kan gebeuren. Je moet dat hoe dan ook van iemand leren.

Het is cruciaal dat ouders kinderen leren dat ze niemand zomaar kunnen vertrouwen. Jongeren moeten weten dat ze terughoudend moeten zijn naar vreemden. Want ook al ‘kennen’ we de coaches van TV of wie dan ook online het zijn en blijven vreemden voor ons.

Jeffrey Epstein en R. Kelly

‘What you see is meestal niet what you get.’ Hebben we dan niets geleerd van de recente gebeurtenissen omtrent Jeffrey Epstein en R. Kelly in Amerika? En van alle ‘Me Too’ zaken? 

Grensoverschrijdend gedrag gebeurt niet alleen in Amerika. Het gebeurt in de hele wereld. Het is super naïef om te denken dat Nederland gevrijwaard is van deze rottigheid.

Het gebeurt ook niet alleen in de media, het gebeurt in veel bedrijven. Iedere dag wordt er overal wel iemand verkracht. Het gaat erom wat wij voortaan zullen doen om al deze focked up shit en verdriet te voorkomen in mediabedrijven en daarbuiten.

Onderbelicht nieuws

Dean van vier jaar is vermoord door een man die een relatie had met een Nederlandse vrouw, de vriendin van de moeder van Dean. Zij blijkt leugens verteld te hebben om haar vriend te beschermen. Dit kind is vermoord. Dat is afgrijselijk en breekt je hart. 

Zulk belangrijk nieuws blijft door zo een week van constante gekkenhuis over de Voice totaal onderbelicht. Terwijl er een kind vermoord is. Is grensoverschrijdend gedrag erger dan moord?

Het verdient volgens ons allebei evenveel aandacht. Alle media smullen enorm van The Voice ellende. Roddelen is wat anders dan nieuws. Sensatiezoekers doen alles voor de kijkcijfers.

Terwijl grensoverschrijdend gedrag ook gebeurd kan zijn in andere programma’s of mediabedrijven met jongeren, vrouwen of mannen waar we nog niets van weten. De balans in de media en het dagelijkse nieuws is totaal verdwenen.

Daders

Goed gedaan productie van Boos. Dit moet aangekaart worden. Maar The Voice heeft ook heel veel talenten een podium gegeven en velen plezier en gezelligheid gebracht. Dus laten we met z’n allen weer wat balans vinden, in plaats van constant smullen van rampspoed rondom The Voice en andermans sores.

Laten we ons focussen op het oplossen in de vorm van wettelijke regels, bedrijfsregels en het naleven van deze regels zodat deze problemen voorkomen kunnen worden. En laten we ook de uitspraken van de rechter afwachten als deze zaken tot een strafproces in de rechtbank komen, voordat we keihard oordelen.

Zodat we precies weten hoe het zit en welke straf de dader verdient. De daders hebben professionele hulp nodig want er is iets goed ziekelijks mis met ze.

Daarnaast moeten mannen bewuster opgevoed worden door hun ouders wat het overschrijden van grenzen betreft aangezien het meestal mannen zijn die dit doen. Vaders en moeders spelen hier allebei een belangrijke rol in.

Seksuele normen en waarden, nee is nee en hoe je elkaar benaderd en behandeld moeten jongens en meisjes tijdens het opgroeien vroeg leren. Niet pas als ze 15 of 16 jaar zijn.

Volgens ons kan er alleen bijgedragen worden aan het voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door educatie thuis, opo school, werk en zero tolerance campagnes vanuit de overheid die regelmatig herhaald worden.

Daders zullen zich zelf niet aangeven. Het wordt meestal pas bekend als slachtoffers het delen.

Peace & Happiness

Wij vinden dat John de Mol verkeerd begrepen wordt door velen. Wij denken dat mensen zich meer focussen op zijn afstandelijke houding dan op wat hij werkelijk zegt. Er wordt veel verdraaid.

Wij hopen voor alle onschuldige en moedige slachtoffers dat ze weer peace & happiness kunnen vinden in hun leven. Dat ze de hulp & love krijgen die ze nodig hebben om hun leven weer positief op te pakken. 

‘Set peace in your mind as your highest goal, and organize your life around it.’

Brian Tracey 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!