loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
17 maart 2023
Redactie U-ICON 

Sigrid Kaag

 

Is Sigrid Kaag wel te vertrouwen?

Farah Gray zegt: ‘Maak het nu waar. Niet morgen. Morgen is een excuus voor verliezers.’ Is Sigrid Kaag een leider? Of een schaap, een volger?

Sigrid Kaag is 61 jaar. Ze is geboren op 2 november 1961 in Rijswijk. Ze spreekt zes talen vloeiend: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch.

Ze is in 1993 getrouwd met met voormalig Palestijns schaduwminister voor gezondheidszorg en ambassadeur in Zwitserland Anis al-Qaq. Ze hebben vier kinderen. Ze trouwde met Anis al-Qaq in Jeruzalem en verloor nadat haar huwelijk bekend werd bij Buitenlandse Zaken in het Midden-Oosten haar vertrouwensfunctie. 

Een schaduwkabinet of schaduwregering is een groep politici van een oppositiepartij die partijwoordvoerder zijn op verschillende beleidsterreinen en zo een ministerraad vormen. Een schaduwminister kan het beleid van de zittende minister op hetzelfde beleidsterrein bekritiseren en een andere oplossing presenteren.

Sigrid Kaag is nu Minister van Buitenlandse Zaken in Nederland. Sinds 2022 is ze ook Vicepremier en partijleider van D66.

Democraten 66 is een Nederlandse politieke partij en is sociaal-liberaal. D66 noemt zichzelf progressief. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 in Amsterdam.

Ervaring

Ze had op jonge leeftijd al interesse in politiek en internationale zaken. In 1985 haalde ze haar Bachelor voor Midden-Oostenstudies aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro. Ze was daarvoor haar studie Arabische taal en filologie begonnen aan de Universiteit Utrecht, na het Christelijk Lyceum in Zeist. 

In 1987 behaalde ze haar mastertitel in internationale betrekkingen aan St Antony’s College in Oxford en in 1988 een mastertitel in de Politiek en Economie van het Midden-Oosten aan de Universiteit van Exeter. Ze studeerde ook aan de Franse École nationale d’administration, ENA, en volgde de leergang Buitenlandse Betrekkingen aan Instituut Clingendael.

Na haar studie werkte Sigrid Kaag voor Royal Dutch Shell in Londen als analist. Later werkte ze voor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, ze was plaatsvervangend hoofd van de Afdeling VN Politieke Zaken. Ze woonde en werkte in Beiroet, Wenen en Khartoem als diplomaat.

VN

In 1994 begon Sigrid Kaag haar carrière bij de Verenigde Naties als Senior-adviseur van de Deputy Special Representative van de Secretaris-Generaal in Khartoem in Sudan.

Van 1998 tot 2004 was ze Chief of Donor Relations voor de Internationale Organisatie voor Migratie, en Senior Programme Manager bij het kantoor externe betrekkingen van UNRWA, de VN-organisatie voor steun aan Palestijnse vluchtelingen, in Jeruzalem. Ze was in het Midden-Oosten verantwoordelijk voor de (deels bezette) Palestijnse gebieden van Libanon, Jordanië en Syrië.

Ze was van 2007 tot 2010 regionaal directeur Midden-Oosten/Noord-Afrika voor het VN-kinderfonds UNICEF. Van 2010 tot 2013 was ze assistent-secretaris-generaal bij het VN-Ontwikkelingsprogramma, UNDP. Ze werkte bij het UNDAP als plaatsvervanger van de voormalig premier van Nieuw-Zeeland Helen Clark.

Van oktober 2013 tot september 2014 leidde Sigrid Kaag als speciaal coördinator van de VN-OPCW een ontwapeningsmissie die leidde tot de vernietiging van de chemische wapens in Syrië. De ontwapeningsmissie van de VN samen was in samenwerking met de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, OPCW.

Op 13 oktober 2013 werd Sigrid Kaag door VN Secretaris-General Ban Ki-moon genomineerd om de missie te leiden. De VN Veiligheidsraad stemde drie dagen later over haar nominatie, daarna kreeg Sigrid Kaag officieel de positie toegewezen. Ze nam de leiding over een team van honderd experts die de opdracht kreeg het chemische wapenprogramma van Syrië te vernietigen voor 30 juni 2014.

Van december 2014 tot haar ministerschap in Nederland was Kaag Special Coordinator van de Verenigde Naties in Libanon, UNSCOL.

‘Integrity is conforming reality in to our words. In other words: keeping promises and fulfilling expectations.’

Stephen Covey

Oktober 2017

Het blijkt dat in oktober 2017 Sigrid Kaag door Alexander Pechtold werd benaderd of ze interesse had in een ministerpost in Nederland.

Op 26 oktober 2017 werd ze beëdigd als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in Kabinet-Rutte III.

13 februari 2018 stapte Halbe Zijlstra op, de minister van Buitenlandse Zaken. Zijn taken werden overgenomen door Sigrid Kaag op 7 maart 2018. Hierdoor werd Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Op 8 maart 2018 was Sigrid Kaag bij de VN-Veiligheidsraad in New York. In verband met Internationale Vrouwendag bestond de Nederlandse delegatie onder Sigrid Kaags voorzitterschap volledig uit vrouwen. 

Macht

Adam Smith zegt: Every man lives by exchanging. Ieder mens leeft door te ruilen.

Door al haar ervaring en de werkzaamheden die Sigrid Kaag verricht heeft tijdens haar carrière lijkt ze inderdaad op een goede vrouwelijke leider.

Hoe dan ook zullen de connecties die ze had en heeft haar geholpen hebben om haar ambities waar te maken. Haar behoefte naar macht en roem hebben haar geleid naar al deze functies.

Je zou dan denken dat zo iemand met zo veel ervaring en kennis ook echt krachtig is om iets voor alle mensen in Nederland te betekenen. Vooral omdat ze te maken heeft gehad met al die zielige zaken van het Midden-Oosten.

Wat we nog niet verteld hebben is dat Sigrid Kaag sinds 2018 lid is van de World Bank-WHO Global Preparedness Monitoring Board, GPMB. In 2019 trad ze toe tot de World Economic Forum High-Level Group on Humanitarian Investing.

Ze trad toe tot het WEF van Klaus Schwab. WEF omschrijft zichzelf als een High Level Group. We weten in ieder geval direct hoe Sigrid Kaag zichzelf ziet, als iemand die high level is.

Als ieder mens leeft door te ruilen, wat ruilen politieke leiders? Wat exact ruilen Sigrid Kaag en Mark Rutte?

Leider

Die high level leiders zien we niet terug in de Nederlandse politiek. Velen zien Sigrid Kaag als een schaap. Een volger die ja en amen tegen Mark Rutte en macht zegt.

We worden geconfronteerd met de nepheid van Sigrid Kaag en D66. We kennen jongeren die op haar gestemd hebben en zeggen dat ze daar heel veel spijt van hebben. Waarom? Omdat ze zich niet als leider opstelt en niet doet wat ze zegt.

Waar ze zegt voor te staan is een leugen. Dat zei ze blijkbaar alleen om aan de macht te komen. Ze is zo gewend om te krijgen wat ze wil dat ze er alles voor doet. Goed of fout. Liegen of bedriegen. Waar zal ze dat geleerd hebben?

Ze weet precies wat ze moet doen om te krijgen wat ze wil. Daarom sluit ze ook haar ogen voor de ellende die Vera Bergkamp aanricht. Ze zijn allemaal een pot nat.

Deze mensen laten velen lijden, het zijn politieke lijders.

Sigrid Kaag volgt al jaren orders op. Dat kan je zien aan haar politieke carrière. Dat zal voor Mark Rutte niet anders zijn. Alleen weten wij niet wiens orders ze opvolgen. In ieder geval niet die van de mensen die ze moeten dienen.

‘Mercy to the guilty is cruelty to the innocent.’

Adam Smith

Weg ermee

De enige keuze die we hebben als jongeren is om samen zowel Sigrid Kaag, D66, Mark Rutte en de VVD weg te stemmen. Het zijn leugenaars en misleiders.

Je kan niets geloven wat ze zeggen en doen. Ze spelen politieke spelletjes. Ze zijn zo gewend om te liegen en bedriegen dat het een gewoonte geworden is. Het is een onderdeel geworden van wie ze zijn. Ze hebben het zelf niet eens meer door.

Ze passen fouten niet aan. Integendeel maken ze dingen alleen maar erger en erger.

Ze zijn met niets en niemand verbonden behalve met macht en roem. Het lijkt erop alsof ze een pact hebben gesloten met de duivel. 

Weg ermee. Weg met deze mensen.

Nep

Met deze 2 mensen zullen we alleen verder de afgrond in zakken. We staan erbij en kijken ernaar. Ze geilen alleen op macht, roem en wie het hoogste woord heeft. Ze praten en praten maar.

Is het zo moeilijk om voor rust en happiness in een land te zorgen? Is het zo moeilijk om het juiste te doen voor mensen die jou betalen en gekozen hebben?

Natuurlijk zal niet altijd alles koek en ei zijn, dat is het leven. Maar de rotzooi waar we nu in zitten met de prijzen van de huizenmarkt, de prijzen van de huurwoningen, de gasprijzen, de toeslagen affaire, corona en nog veel meer is onbegrijpelijk en triest.

Ze faken er dagelijks op los. Nep zijn is het nieuwe normaal. Ze zijn de weg kwijt.

Blijkbaar is er veel meer voor nodig dan een universitaire opleiding, een ivoren toren en oneindig praten om te zorgen voor een goede toekomst voor jongeren en alle mensen in Nederland.

Wat gaan we hier samen aan doen mensen? Uiteindelijk ligt de macht bij ons en is niemand zich hier echt goed bewust van.

Compassie

Hoe gaan we samen zorgen voor compassie en empathie? 

Compassie is het natuurlijke vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, met de wens om deze pijn en dit lijden in jezelf en anderen te verlichten en daarin verantwoordelijkheid te nemen. Dit is iets anders dan medelijden dat vooral gepaard gaat met angst en sentimentaliteit.

Empathisch vermogen is het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Openstaan voor de emoties, houding en motivatie van de ander en begrijpen wat voor impact jouw handelen en gedrag kunnen hebben op een ander, noemen we ook wel cognitieve empathie. Een ander woord voor empathie is inlevingsvermogen.

Stem ze weg

Sigrid Kaag, democraten 66, de VVD en kornuiten staan volledig los van de samenleving.

Ze zijn onthecht van de werkelijkheid. Begrijpen mensen waar ze voor moeten zorgen en die ze moeten beschermen totaal niet.

De politieke leiders zijn niet echt en totaal niet herkenbaar.

Ze leven in La La Land. Fantasy Island.

Onze politieke leiders staan voor liegen en bedriegen. Ze zijn niet te vertrouwen.

Er is maar 1 ding om te doen. Dat is ervoor zorgen dat deze mensen verdwijnen.

Weg ermee. Stem ze weg. 

Of nog beter het kabinet moet zo snel mogelijk vallen, zodat jongeren en alle mensen in Nederland de kans krijgen om hun leven beter en mooier te maken.

Deze politieke nep bullshit moet nu snel stoppen.

Protect & Serve

We hebben politieke leiders nodig met compassie en empathie die zichzelf niet verliezen in macht, geld en roem.

Politieke leiders die zich er heel erg bewust van zijn dat zij de mensen moeten dienen en beschermen en niet andersom.

Hoe kunnen we stemmen op mensen die niet in de realiteit leven? Hun beslissingen hebben drastische gevolgen voor het echte leven.

‘Time doesn’t heal anything. The wounds will remain forever. We just fool ourselves by covering the wounds with make up.’

Suganya

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!