loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
23 december 2022 
Redactie U-ICON 

Sam Bankman-Fried 

 

The rise & fall of another Jewish money king. 

Toen we deze crypto-scandal lazen moesten we meteen denken aan een fraude-serie die we gezien hebben over Bernie Madoff.

Sam Bankman-Fried is 30 jaar. Hij is geboren op 6 maart 1992 geboren op de campus van Stanford University in een Joods gezin.

Hij is de zoon van Barbara Fried, 71 jaar en Joseph Bankman, 67 jaar. Ze zijn beiden advocaten en professoren aan de Stanford Law School, zijn moeder is in september met pensioen gegaan. 

Sam Bankman-Fried is een Amerikaanse ondernemer, investeerder en voormalig miljardair. Hij is de oprichter en CEO van de cryptocurrency-uitwisseling FTX en de cryptocurrency-handelsfirma Alameda Research.

Zijn bedrijf FTX was gevestigd in de Bahama’s. Hij had $ 2 biljoen verzameld bij investeerders. Zijn ouders hebben hem geholpen geld in te zamelen voor zijn bedrijf.

Zijn ouders hebben connecties met belangrijke mensen in de zaken en financiële wereld.

Bernie Madoff

Sam Bankman-Fried doet ons denken aan Bernie Madoff.

Hij was ooit voorzitter van de NASDAQ-beurs. Zijn bedrijf: Bernard Madoff Investment Securities richtte hij op in 1960. Dit bedrijf was een van de grootste marketfirma op de NASDAQ.

Bernard Lawrence Madoff is een Joodse Amerikaanse fraudeur, ondernemer, belegger en financier die toegegeven heeft het meesterbrein te zijn van het grootste Ponzi-plan, investeerdersschandaal, in de geschiedenis. Hij heeft investeerders opgelicht voor ongeveer $ 64,8 miljard.

Bernie Madoff zei dat hij begin jaren negentig met het Ponzi-plan was begonnen. Een ex-handelaar heeft in de rechtbank toegegeven dat hij sinds het begin van de jaren zeventig voor Bernie Madoff dingen vervalst had. Velen geloven dat zijn investeringsproject nooit legitiem is geweest. 

Bernie Madoff is geboren op 29 april 1939. Hij was veroordeeld tot een 150-jarige gevangenisstraf, de maximaal toegestane straf, wegens fraude. Op 14 april 2021 is hij in de gevangenis overleden.

Sam Bankman-Fried doet ons ook denken aan Jeffrey Epstein. Hij was een Joodse Amerikaanse financier, multimiljonair, fraudeur en zedendelinquent. Hij is overleden op 10 augustus in 2019 in de gevangenis.

‘Be prepared and honest.’

John Wooden

The fall of FTX

Sam Bankman-Fried is slim en daardoor rijk geworden met het verhandelen van cryptocurrency. Zijn netto vermogen bereikte in oktober 2022 een hoogtepunt van $ 26 miljard. Daarna werd in diezelfde maand zijn vermogen geschat op $ 10,5 miljard.

De Ceo van Binance: Hangpeng Zhao, de grootste concurrent van FTX, bracht hun schandaal aan het licht. Deze FTX Saga begon na een tweet van Hangpeng Zhao op 6 november 2022.

De CEO van Binance twitterde die zondag dat de beurs al zijn FTT-tokens zou liquideren vanwege “recente onthullingen”.

Rond 8 november 2022 daalde de nettowaarde van Sam Bankman-Fried naar $ 991,5 miljoen. Volgens de Bloomberg Billionaires Index, is dit de grootste eendaagse daling in de geschiedenis van de index. Hiermee heeft Sam Bankman-Fried direct geschiedenis geschreven.

Op 11 november 2022 ging de Bloomberg Billionaires Index ervan uit dat Bankman-Fried geen materiële rijkdom meer had. Zijn leugenachtig en shady vergaarde FTX vermogen was verdwenen. Hij vroeg een faillissement aan en alle investeerders zijn hun geld kwijt.

Arrestatie SBF

Op 12 december 2022 werd Sam Bankman-Fried gearresteerd op de Bahama’s.

Op 13 december was er een aanklacht tegen hem voor misdrijven zoals draadfraude, goederenfraude, effectenfraude, witwassen van geld en schendingen van de wet op campagnefinanciering.

Hij kan 115 jaar gevangenisstraf krijgen als hij op alle aanklacht punten wordt veroordeeld.

Op 22 december werd Bankman-Fried vrijgelaten via een borgsom van $ 250 miljoen, hij zal tot de rechtszaak bij zijn ouders in Californië wonen.

Lees online als je wil meer over dit verhaal want dit crypto-schandaal is veel groter, hij heeft bloggers afgekocht en nog veel meer.

‘Integrity is telling myself the truth. Honesty is telling others the truth.’

Spencer Johnson 

Integriteit

Wat hebben Sam Bankman-Fried en Bernie Madoff gemeen? Het zijn allebei Joodse slimme mannen en ze wilden rijkdom vergaren door het geld van anderen te gebruiken.

Ze verlegden steeds weer hun grenzen en gierigheid. Het was nooit genoeg. Ze waren nooit tevreden. The sky was never the limit.

Sam Bankman-Fried en Bernie Madoff zijn zo ver gegaan dat ze finaal de weg zijn kwijt geraakt in hun illusies.

Er zal een moment geweest zijn dat ze het nog konden oplossen. Maar door hun hebzucht hebben ze die kans gemist. Al deze dingen hebben deze 2 mannen met elkaar gemeen.

Ze zijn voorbij gegaan aan de belangrijkste twee ingrediënten om succesvol te blijven. De eerste is: Wees voorbereid en eerlijk, zoals John Wooden zei.

De tweede is: Integriteit is mezelf de waarheid vertellen, eerlijkheid is de waarheid aan anderen vertellen. Spencer Johnson kon dat niet beter zeggen.

Eerlijkheid

Van die 2 quotes kunnen we allemaal heel erg veel leren. Want ze maken of breken ons in het leven. Ze hebben Sam Bankman-Fried en Bernie Madoff gemaakt en gebroken.

Natuurlijk moet iemand je integriteit en eerlijkheid leren als je opgroeit.

Als je die persoon niet hebt in je leven kan je leven inderdaad totaal anders lopen. Want alles wat je niet hebt geleerd kan je niet toepassen.

We moeten dingen eerlijk benoemen om elkaar echt te kunnen helpen.

Alles staat en valt met eerlijkheid.

Follow your Gut

Maar meestal heb je ook nog je intuïtie. Als je heel goed luistert naar je intuïtie moet het goed komen. Je intuïtie, gut, fluistert het goede.

Als je je intuïtie niet volgt, die niet kan horen door al het geruis van jezelf of een ander, als iemand echt een stoorzender is die je niet aan kan,  je please gedrag te groot is of als je angst laat overheersen dan is de kans absoluut aanwezig dat je in de problemen komt. 

Je gut instinct werkt alleen als je er echt naar luistert. We moeten iedere dag consequent eerlijk zijn tegen onszelf. 

So wake up, think, be honest & follow your gut.

‘If it is not right, do not do it. If it is not right do not say it.’

Marcus Aurelius

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!