BLOG
16 juli 2021
Auteurs: Jaïr & Anastacija

Ode aan Peter R. De Vries

 

Dit is een onrechtvaardig en groot verlies.

We zijn met z’n allen in shock. Onze eerste blog zou starten op 20 augustus 2021. Door de moordaanslag op Peter R. De vries hebben we besloten eerder te starten. We kiezen ervoor om onze eerste blog over deze ICON te schrijven, zodat we hem nooit zullen en kunnen vergeten.

Wij kennen Peter R. De Vries, dankzij onze ouders. Zij keken altijd naar Peter R. De Vries en wij keken nieuwsgierig en gretig mee. Die sensatie vonden we geweldig. Onze ouders zijn fans en waren fanatiek als het over Peter R. De Vries en rechtvaardigheid ging. Ze vinden zijn visie en strijdbaarheid bewonderenswaardig.

Onze ouders en familie hebben heel veel respect voor hem. Wij zijn opgegroeid met zijn legacy en zijn ook fans. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen hielden ons allen gekluisterd aan de buis als hij zich weer opwierp als de strijder die geraakt werd door onrechtvaardigheid. Hij beet zich vast in een zaak als een pitbull en bleef betrokken bij de nabestaanden.

Diepe Respect

Peter R. de Vries had dat unieke, die onbeschrijfelijke liefde voor mensen en dat grote rechtvaardigheidsgevoel. Iets wat niemand in de mediawereld ten toon kan spreiden. Sommigen begrijpen hem niet omdat ze zelf deze eigenschappen niet bezitten. Niemand kan hem never ever nooit nabootsen. Hij sprak altijd eerlijk, zijn communicatie was ijzersterk, zijn lichaamstaal was rustig en de blik in zijn ogen was puur als een leeuw. Hij was hard op de inhoud en zacht als het om mensen ging.

Hij staat nog steeds voor lef, onbevreesdheid, moedigheid, uitgesprokenheid, bescheidenheid en menslievendheid. De R. staat voor ons voor rechtvaardigheid. Hij hield de rechtsstaat en velen een spiegel voor. Het werd hem niet in dank afgenomen en toch bleef hij het doen. Hij was een stoere lieve Rebel. Wij hebben diepe, diepe respect voor Peter R. De Vries.

Never ever nooit

We hebben een format ontwikkelt waar jongeren en ouderen bij betrokken zijn. We wilden hem voor dit programma uitnodigen. Hij was de eerste persoon die in onze gedachten kwam aangezien hij begaan was met jongeren. Helaas is dat niet meer mogelijk.

We mogen hem never ever nooit vergeten. We hopen dat velen nog vaak over hem zullen praten en schrijven omdat hij altijd klaar stond voor een ander. Hij ging door het vuur voor ze en daarbij betrok hij een ieder om die misdaad op te lossen. Wij zullen hem zeker regelmatig herdenken. We zijn een held en een legende kwijt. Peter R. De Vries was en is grootser dan iedereen dacht!

Geheime bewaking

Had zijn dood voorkomen kunnen worden? Ja, wij denken van wel. Hoe dan? Simpel, ook al wilde hij niet dagelijks beschermd worden kon ervoor gekozen worden om hem in het geheim te bewaken als hij zijn werk deed. Vooral in zo een drukke straat als de Lange Leidsedwarsstraat. Men had in het geheim een oogje in het zeil moeten houden.

De staat en de mediabedrijven wisten dat hij op een dodenlijst stond. Waarom het lot tarten? Mediabedrijven die hem inhuurden om in hun programma’s te spreken praten vol lof maar lieten hem alleen lopen naar de studio, heen en terug. Onbegrijpelijk dat men daar zo naïef mee omging. Nederland is toch een zorgstaat? Waar was die zorg dan voor hem? Zijn leven was in gevaar.

‘ON BENDED KNEE IS NO WAY TO BE FREE.’

That is why they always had to protect you

Ja, maar hij wilde niet beveiligd worden. Hij wilde absoluut ook niet dood. Het feit dat hij deelnam aan die gesprekken met justitie houdt in dat hij ervoor openstond. Peter R. De Vries was een bescheiden man, hij zou nooit zelf vragen om bescherming want hij had een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij was voor het vrije woord, niemand zou hem de baas spelen. Hij zette zich af tegen de gevestigde orde. Hij was een eenling en hij buigt voor niemand. Dat is allemaal juist zo fenomenaal aan Peter R. De Vries.

Dat betekent niet dat hij niet beschermd moest worden. Hij moest juist daarom beschermd worden omdat hij onvervangbaar is en een doelwit was. Er waren genoeg scenario’s om dit tragische voorval te voorkomen. De staat is verantwoordelijk en iedereen die hem uitnodigde voor een programma zonder te zorgen voor beveiliging. Dat is onze mening, “We don’t have to agree to be kind.”

Give flowers while living

Peter R. De Vries had geen confrontatie angst. Hij was doelgericht en recht door zee. Niet iedereen stond altijd te juichen om zijn aanwezigheid. Dat maakte hem niet uit. Hij gaf nooit op en deed gewoon zijn eigen ding. Er zijn veel haters en velen zijn jaloers op Peter R. De Vries. Zij hebben zijn rechtvaardigheidsgevoel niet daarom begrijpen ze hem niet. Ze kunnen allen never ever aan hem tippen. Gelukkig zijn er veel meer mensen die hem wel waarderen en bewonderen. Zijn dienstbaarheid en loyaliteit aan mensen is onnavolgbaar.

Respectloze barbaren trokken tijdens interviews zijn integriteit in twijfel. Het is vreselijk hypocriet om veel mensen nu na zijn dood te horen praten over hem. Het was van groot belang om hem te beschermen en beveiligen vanaf het moment dat ze wisten dat zijn leven in gevaar was. Hij was te waardevol. Praatjes vullen geen gaatjes. Al dat gepraat nu is mosterd na de maaltijd.

Hij was 64 jaar. Hij had misschien wel die jonge mind van een 30 jarige, maar was kwetsbaar als 64 jarige. De staat en mediabedrijven hadden eerder aan de bel moeten trekken en hun hersens beter moeten gebruiken. Anticiperen en adequatere acties hadden plaats moeten vinden. Achteraf praten over zijn beveiliging geeft aan dat niemand werkelijk door had dat hij echt in gevaar was. Triester kan het niet!

Een onderzoek naar zijn beveiliging had moeten plaatsvinden tijdens zijn leven en niet na zijn dood. Hij was niet zomaar iemand, hij was niet alleen dé misdaad-journalist. Hij was groots, de beste, een super goed mens, een mensen mens die niet te evenaren is. We hebben en hadden hem heel hard nodig. Er bestaat niemand zoals Peter R. De Vries. Niemand kan zijn plaats innemen.

‘LEAVE A LEGACY. MAKE A MARK ON THE WORLD THAT CAN’T BE ERASED.’

Maya Angelou

Peter R. De Vries had meer gekoesterd en gewaardeerd moeten worden tijdens zijn leven en niet na zijn dood. Zijn overlijden heeft een grote impact nationaal en internationaal. Dat is goed want hij was absoluut authentiek en bijzonder.

We moeten mensen hun bloemen geven tijdens hun leven en niet erna! De “real ones” moeten we waarderen en respecteren als ze nog in leven zijn. Rest in Power Peter R. De Vries. We zullen je stem, positiviteit en daadkracht missen maar nooit vergeten. Je licht was zo fel en zal daarom altijd blijven schijnen.

http://www.u-icon.nl

Spread the love

Feedback

1 Reactie

  1. Charly

    Mooi geschreven en absoluut het respect getoond die deze icon verdient

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!