loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
16 juli 2021
Chevirio & Anastacija

Peter R. De Vries

 

Een ode aan een rechtvaardige en lieve man. Wat een groot verlies voor Nederland.

We zijn met z’n allen in shock. Onze eerste blog zou starten op 20 augustus 2021. Door de moordaanslag op Peter R. De vries hebben we besloten eerder te starten. We kiezen ervoor om onze eerste blog over deze ICON te schrijven, zodat we hem nooit zullen en kunnen vergeten.

Wij kennen Peter R. De Vries, dankzij onze ouders. Zij keken altijd naar Peter R. De Vries en wij keken nieuwsgierig mee. Onze ouders zijn fans en waren fanatiek als het over Peter R. De Vries en rechtvaardigheid ging. Ze vinden zijn visie en strijdbaarheid bewonderenswaardig. 

Onze ouders en familie hebben heel veel respect voor hem. Wij zijn opgegroeid met zijn legacy en zijn ook fans. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen hielden ons allen gekluisterd aan de buis als hij zich weer opwierp als de strijder die geraakt werd door onrechtvaardigheid.

Diepe Respect

Peter R. de Vries had dat unieke, die onbeschrijfelijke liefde voor mensen en dat grote rechtvaardigheidsgevoel. Iets wat niemand in de mediawereld ten toon kan spreiden. Sommigen begrijpen hem niet omdat ze zelf deze eigenschappen niet bezitten. Niemand kan hem nabootsen.

Hij sprak altijd eerlijk, zijn communicatie was ijzersterk, zijn lichaamstaal was rustig en de blik in zijn ogen was puur. Hij was hard op de inhoud en zacht als het om mensen ging.

Hij staat nog steeds voor lef, onbevreesdheid, moedigheid, uitgesprokenheid, bescheidenheid en menslievendheid. De R. staat voor ons voor rechtvaardigheid.

Hij hield de rechtsstaat en velen een spiegel voor. Het werd hem niet in dank afgenomen en toch bleef hij het doen. Wij hebben diepe respect voor Peter R. De Vries.

Never ever nooit

We hebben een format ontwikkelt waar jongeren en ouderen bij betrokken zijn. We wilden hem voor dit programma uitnodigen. Hij was de eerste persoon die in onze gedachten kwam aangezien hij begaan was met jongeren. Helaas is dat niet meer mogelijk.

We mogen hem nooit vergeten. We hopen dat velen nog vaak over hem zullen praten en schrijven omdat hij altijd klaar stond voor een ander. Hij ging door het vuur voor ze en daarbij betrok hij een ieder om die misdaad op te lossen. We zijn een held en een legende kwijt. Peter R. De Vries was en is grootser dan iedereen dacht!

‘ON BENDED KNEE IS NO WAY TO BE FREE.’

That is why they always had to protect you.

Ja, hij wilde niet beveiligd worden. Hij wilde absoluut ook niet dood. Het feit dat hij deelnam aan die gesprekken met justitie houdt in dat hij ervoor openstond. Peter R. De Vries was een bescheiden man, hij zou nooit zelf vragen om bescherming want hij had een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij was voor het vrije woord, niemand zou hem de baas spelen. 

Dat betekent niet dat hij niet beschermd moest worden. Hij moest juist daarom beschermd worden omdat hij onvervangbaar is en een doelwit was. Er waren genoeg scenario’s om dit tragische voorval te voorkomen.

De staat is verantwoordelijk en iedereen die hem uitnodigde voor een programma zonder te zorgen voor beveiliging. Dat is onze mening, “We don’t have to agree to be kind.”

Give flowers while living

Peter R. De Vries had geen confrontatie angst. Hij was doelgericht en recht door zee. Niet iedereen stond altijd te juichen om zijn aanwezigheid. Dat maakte hem niet uit. Hij gaf nooit op en deed gewoon zijn eigen ding. Er zijn veel haters en velen zijn jaloers op Peter R. De Vries.

Ze kunnen allen nooit aan hem tippen. Gelukkig zijn er veel meer mensen die hem wel waarderen en bewonderen. Zijn dienstbaarheid en loyaliteit aan mensen is onnavolgbaar.

Al dat gepraat nu is mosterd na de maaltijd.Hij was 64 jaar. Hij had misschien wel die jonge mind van een 30 jarige, maar was kwetsbaar als 64 jarige.

Een onderzoek naar zijn beveiliging had moeten plaatsvinden tijdens zijn leven en niet na zijn dood. Hij was niet zomaar iemand, hij was niet alleen dé misdaad-journalist.

Hij was groots, de beste, een super goed mens, een mensen mens die niet te evenaren is. We hebben en hadden hem heel hard nodig. Er bestaat niemand zoals Peter R. De Vries. Niemand kan zijn plaats innemen.

‘LEAVE A LEGACY. MAKE A MARK ON THE WORLD THAT CAN’T BE ERASED.’

Maya Angelou

Peter R. De Vries had meer gekoesterd en gewaardeerd moeten worden tijdens zijn leven en niet na zijn dood. Zijn overlijden heeft een grote impact nationaal en internationaal. Dat is goed want hij was absoluut authentiek en bijzonder.

We moeten mensen hun bloemen geven tijdens hun leven en niet erna! De “real ones” moeten we waarderen en respecteren als ze nog in leven zijn.

Rest in Power Peter R. De Vries. We zullen je stem, positiviteit en daadkracht missen maar nooit vergeten. Je licht was zo fel en zal daarom altijd blijven schijnen.

Spread the love

Feedback

1 Reactie

  1. Charly

    Mooi geschreven en absoluut het respect getoond die deze icon verdient

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!