loader image
For Real BLOG
15 april 2022 
U-ICON Redactie

WTF NPO

 

Waarom alleen in mei?

Waarom zou je alleen in mei stilstaan bij racisme, discriminatie en diversiteit.

We lazen gister dat de NPO in mei stil staat bij racisme, discriminatie en diversiteit. Dat is iets waar we toch echt wat vaker bij stil moeten staan. 

Want het is iedere dag aan de orde. En ze hebben een aardig potje met geld om daar wel wat meer mee te doen dan dit alleen in mei aan te kaarten.

We snappen heel goed dat George Floyd in mei 2020 vermoord is vanwege rascisme en discriminatie. Dus alleen daarom wordt dit in mei gedaan?

Hypocriete media is dit. Jongeren en anderen maken dit dagelijks mee. Vanwege Gender, huidskleur, afkomst, enzovoort.

Ideeën zat

Er kunnen over racisme, discriminatie en diversiteit prachtige ander soort programma’s gemaakt worden. Dat kan op zoveel creatieve manieren gebeuren die door makers nog niet gemaakt zijn.

Wij hebben aardig wat diverse programma’s en formats klaar liggen. Dus als jullie er echt niet meer uit komen bij de NPO. Mail ons & let’s connect. 

Want de huidige mainstream media bakken er letterlijk weinig tot niets van met die totaal oninteressante programma’s die bedacht en geproduceerd worden. Daarom kunnen jongeren dat missen als kiespijn. Die programma’s zijn niet interessant en relevant voor ons.

17,6 miljoen mensen

Er wonen ongeveer 17,6 miljoen mensen in Nederland. En alle omroepen zijn al dol gelukkig met hooguit een miljoen of minder kijkers. Bij uitzondering kijken er wel eens 1,5 of 2 miljoen. Het is eigenlijk gewoon triest. 

Als je met die kijkers blij en tevreden bent zeg je eigenlijk we weten dat we rotzooi maken maar we zijn blij dat er tenminste gekeken wordt. 

De eerste televisie-uitzending in Nederland was op 2 oktober 1951 om kwart over acht vanuit de nts-studio in Bussum. Die serie ging over het verleden, heden en de toekomst van de communicatie.

Grappig dat het over het verleden, heden en de toekomst van communicatie ging. Want volgens ons is er vanaf toen wel iets veranderd qua producties maar qua communicatie intern niet veel. De media in Nederland wordt al jaren dag in dag uit gerund door 50 en 60 plussers. Hoe oud zijn sommigen nu?

Daarom U-ICON

Dus ze gaan allemaal rustig door met ouwe gewoontes, elkaar na doen en met het smijten van geld omdat adverteerders toch ergens hun geld kwijt moeten voor hun reclames.

En dat potje geld van de NPO wordt ieder jaar toch wel weer rijkelijk aangevuld met publieksgeld en STER geld. 

Slecht of niet iedereen gaat los met rotzooi uitproberen en slechte programma’s maken. De drie grote mediabedrijven gaan rustig door met het maken van allerlei niet relevante content.

Daarom U-ICON. Gewoon puur om te zorgen voor het verschil dat er niet gemaakt wordt. Lees ons Manifest even op onze website. Dan weet je precies wat we bedoelen. Want duidelijker kan het niet. 

‘If you persist, and you persist, and you persist. You will be succesful.’

Dean Cain

Veel rotzooi

Bijna alle mediabedrijven moeten het voornamelijk hebben van roddels over een ander. Hoelang die ellende van een ander duurt hoe langer ze smullen en hun zakken vullen.

Want je moet je voorstellen, bijna alle de media draait puur op nieuws van een ander. Verder hebben ze niets. Er is weinig creativiteit. Al het nieuws bestaat voornamelijk uit negativiteit. De hele dag door is de media bezig met pessimisme. 

Het gaat meestal om waar er oorlog is, wie er met elkaar ruzie heeft, wie er gestolen heeft, wie er dom doet, wie er dood is, wie er doodgeschoten is, wie er achter de tralies moet en noem maar op. Lekker gezellig en positief allemaal.

Het nieuws wordt de hele dag herkauwt door alle media en nieuwsbedrijven en dagelijkse talkshows. Iedereen doet hetzelfde. Het hele jaar door.

Natuurlijk gaat media over nieuws. Maar de hele dag door hetzelfde? Het is gewoon veel rotzooi. Dat moet gezegd worden. 

Tijd voor vernieuwing

Laten we vaker eerlijk praten, programma’s maken en vooral iets doen aan onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren. ‘Jongeren zijn het heden en de toekomst.’ De stem van jongeren is belangrijk en noodzakelijk.

Ja, wij vinden dat het tijd is voor verandering en vernieuwing.

We weten het. Het is geen makkie. Want hoe ga je nou opbotsen tegen ouwe shit, gewenning en al dat geld van die mediabedrijven? Yep, dat is heavy nxt lvl shit. 

We laten je gauw meer weten. Nou ja, niet alles natuurlijk een heel klein beetje maar. Want anders wordt ons idee weer gejat.

Dat hebben we al een keer meegemaakt, been there, done that. Dus dat jatten gaat ons niet meer gebeuren.

‘Listen to your gut, and do what you love.’

Dylan Lauren

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!