loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
13 augustus 2021
Chevirio & Anastacija  

Merk met een missie

 

Door het schrijven van deze blogs gaan we uit onze comfortzone. Voordat we deze blogs zijn gaan schrijven bespraken we hoe we precies willen dat mensen ons beter zouden leren kennen.

Real Life content maken. Recht uit het hart. Geen gefake. Met deze blogs willen we ervoor zorgen dat onze missie, visie en filosofie nog meer in ons DNA gaan zitten.

We moeten onszelf iedere keer weer een boost geven waarom het belangrijk is om U-ICON werkelijk te realiseren. Voor ons is het ‘not just another mission’, maar… ‘thé only mission’ die een blijvende verandering moet waarmaken.

Jongeren kunnen alles bereiken wat ze willen. Als je maar bereid bent om daar hard voor te werken. Het heeft tijd nodig, maar als je doorzet lukt het. Alles lukt wat je echt wil.

‘YOUNG PEOPLE NEED MODELS, NOT CRITICS.’

John Wooden

Er zijn de afgelopen tijd veel ongelofelijke dingen gebeurd met jongeren. Het is belangrijk dat we daar serieus aandacht aan besteden. En dat niet slechts zien als een dagelijks ‘hot’ nieuws item.

Jongeren zijn leiders

Jongeren zijn leiders, helaas wordt dat niet genoeg erkend. Jongeren leren ouderen en ouders eigenlijk hoe het moet. Maar ouderen luisteren en leren niet goed genoeg.

Ouderen denken het altijd beter te weten. Ze staan constant klaar met kritiek die vaak niet gegrond is, of weinig fundament heeft. Als ze wel luisteren gaan ze niet direct over tot actie, of te laat en vaak helemaal niet.

Ze kunnen niet meer voelen en begrijpen dat ze ook jong geweest zijn. Ze kunnen al die gevoelens en emoties niet meer naar boven halen. 

Waar zijn die politieke ambities en goede bedoelingen gebleven van ouderen om belangrijke zaken te veranderen? Ze kunnen nu verandering creëren in de belangrijke posities waarin ze verkeren. Maar het gebeurt niet.

‘YOUNG PEOPLE ARENT THE LEADERS OF TOMORROW. THEY ARE THE LEADERS OF TODAY AND TOMORROW’

Kathy Calvin

Als je niet meer in staat bent om jongeren te begrijpen en voor ze te voelen, zal het nooit goed komen. Als we het alleen over laten aan ouderen gaat er niet veel gebeuren. Ze modderen maar wat aan. Jongeren zullen toch meer in actie moeten komen.

Er komen geen oplossingen voor cruciale problemen waar jongeren mee te maken hebben. Als ouderen het zo goed weten waren er niet zoveel onopgeloste problemen waar jongeren en de maatschappij onder lijden. En ondertussen worden de problemen steeds groter.

Het systeem

Jongeren hebben meer erkenning nodig. Er moet meer naar ze geluisterd worden en ze moeten serieus genomen worden. We hebben het over jongeren die daadwerkelijk oplossingen aandragen en het verschil maken voor jongeren en de maatschappij.

We kunnen niet de hele tijd onze kop in het zand steken en alles alleen om geld laten draaien. Het welzijn van jongeren is het allerbelangrijkste. ‘Jongeren zijn het heden en de toekomst’.

Het systeem moet totaal anders. Met de zorg voor jongeren en zo nog veel meer zaken moet anders omgegaan worden. Het school systeem moet vooral anders. We weten het een en ander over scholen aangezien we daar zelf al erg lang mee te maken hebben gehad en door huidige studies nog steeds mee te maken hebben.

YOUNG PEOPLE, WHEN INFORMED AND EMPOWERD, WHEN THEY REALIZE THAT WHAT THEY DO TRULY MAKES A DIFFERENCE, CAN INDEED CHANGE THE WORLD.’

Jane Goodall

Jongeren stoppen met school omdat ze niet geïnspireerd worden. Dat is eigenlijk logisch. Jongeren hebben grotere ambities dan men denkt. We willen meer dan die saaie inspiratieloze scholen.

We willen power en steeds verder groeien. Als dat niet kan raken we verveeld en geïrriteerd. Veel jongeren zien helaas geen toekomst in scholen. 

Onze ouders zijn streng wat school betreft. Ze hameren constant op educatie en ontwikkeling. Zij zijn onze inspiratie, daarom zijn we waar we nu zijn. Maar het is waar: school is afzien en niet makkelijk .

Jongeren zijn krachtig

Veel succesvolle mensen beginnen jong. Ze weten wat ze willen en doen het gewoon. Ze geloven in zichzelf en hebben lak aan alles.

Wij willen jongeren inspireren via entertainment en infotainment om nog meer in jezelf te geloven. Het is tijd voor verandering in de media. Als we willen dat jongeren succesvol zijn in wat dan ook, moeten we een voorbeeld zijn.

Jongeren weten vaak vroeg wie en wat ze willen zijn. Onderweg worden ze beïnvloed door o.a. ouders, familie, vrienden, enzovoort. Ze twijfelen dan en worden niet wie ze graag willen zijn.

Jongeren ondergaan zoveel ellende en komen vaak gelukkig krachtiger terug. Als je er alleen doorheen moet wordt je sterker maar soms ook gek als je geen hulp krijgt. Veel jongeren overwinnen zoveel moeilijkheden, dat op zich al is het krachtigste ever.

‘YOUNG PEOPLE WILLING TO PUSH SUPER HARD TO MAKE SOMETHING HAPPEN ARE AMONG THE MOST POWERFUL FORCES IN THE WORLD.’

Sam Altman 

Door communicatie, actie en events willen we de samenleving via media voor jongeren op een vernieuwende manier verbeteren. Dat is waar het om gaat voor ons. Het welzijn van jongeren moet serieuzer genomen worden. 

U-ICON is maatschappelijk en humanitair betrokken. Het is noodzakelijk dat jongeren hun stem meer laten horen. Jongeren zijn krachtig van nature en dat moet zo blijven.

Nieuwe media generatie

Als dé nieuwe media generatie willen we de mainstream media anders aanpakken. Wij zijn open minded, doen en denken anders. Veel kan anders en moet beter. Als niemand het doet zal het nooit gebeuren.

Er moeten nog veel meer belangrijke zaken aan het licht gebracht worden. Maatschappelijke zaken die niet opgelost worden en een oplossing nodig hebben. Wij willen bijdragen aan scherpe journalistiek en het benoemen hiervan zodat er meer actie ontstaat.

De media heeft ook een taak om dit soort zaken constant aan te kaarten. Niet pas als er weer jongeren verkracht zijn of dood gaan in zorginstellingen of bij (pleeg) ouders, maar voordat het steeds gebeurt.

Want we weten dat dit keer op keer steeds weer gebeurt. Het welzijn van jongeren gaat voor alles! Jongeren moeten meer beschermd worden. Daar moeten we het veel meer over hebben in de media.

‘YOU CAN IGNORE THE REALITY, BUT YOU CANNOT IGNORE THE CONSEQUENCES OF IGNORING THAT REALITY.’

Ayn Rand

De media dient dit soort zaken voor jongeren veel meer te bespreken en daar consequenter aandacht aan te besteden. We zullen het nooit volledig kunnen oplossen. Er zijn nou eenmaal veel nare omstandigheden en slechte mensen op de wereld.

Maar er zijn gelukkig ook veel goeie mensen op de wereld en wij moeten het verschil maken voor jongeren en anderen die hulp nodig hebben. Niet steeds alleen constant hypen als nieuws, er moet meer actie ondernomen worden!

Samen het verschil maken

U-ICON is een jongeren mediabedrijf met veel positiviteit. We willen ook zorgen voor vreugde en welzijn. Ja, dat klinkt een beetje oubollig en te mooi om waar te zijn, maar dat zijn wel de woorden die aangeven wat we willen.

We willen dat meer jongeren happy zijn en in zich zelf geloven. We willen ervoor zorgen dat ze zich niet laten gek maken door social media, meningen of wat dan ook. Dicht bij jezelf blijven en jezelf geweldig vinden ook al ben je nog niet waar je wil zijn. Daar gaat het om. Of denk jij daar anders over?

Wij hebben met elkaar afgesproken dat we onze missie gaan realiseren en dat precies wat we gaan doen, hoe moeilijk het ook is. Daar hebben we nog meer power bij nodig. Doe jij mee?

‘WE CANNOT ALWAYS BUILD THE FUTURE FOR OUR YOUTH, BUT WE CAN BUILD OUR YOUTH FOR THE FUTURE.’

Franklin D. Roosevelt

Laten we samen verandering waarmaken in de media. Door dat samen op te eisen en hard te werken aan vernieuwing die nodig is. Jongeren hebben inspiratie en aandacht nodig. Om nog krachtiger te zijn en voor zichzelf op te komen.

We durven alle relevante zaken voor jongeren dagelijks bespreekbaar te maken. Op welk platform dan ook.

Missie

We communiceren direct. Via quotes willen we versterken wat we bedoelen. Niet om te kwetsen maar om eerlijk te zijn.

‘DE MEDIA WERELD HANGT STEEDS IN DEZELFDE FRAMES. ER IS ONTKENNING DAT ECHTE VERANDERING NODIG IS OMDAT DE MEDIA WORDT GEREGEERD DOOR GOLDEN OLDIES MET EEN ANDERE MINDSET.

WIJ VINDEN DAT DE NEDERLANDSE MEDIA WERELD EN MAATSCHAPPIJ COLLECTIEF MOETEN LOSKOMEN VAN OUDE DENKPATRONEN EN REFLEXEN.

VERNIEUWING EN VERANDERING IS HARD NODIG.’ 

U-ICON Network

Onze missie is om een positieve impact te maken op jongeren en de wereld door inspiratie, entertainment en infotainment. Meer jongeren in de mainstream media is noodzakelijk en belangrijk.

We zijn een mediabedrijf voor en door jongeren. Nieuw talent een kans geven is hard nodig. We zien en horen steeds dezelfde mensen op de radio en op TV.

Door het samenbrengen van bereik, sales en events wil U-ICON met fans, sponsors en adverteerders vernieuwing en verrijking realiseren in de media. Samen met jongeren en gelijkgestemden willen we het verschil maken.

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!