loader image
For Real BLOG
11 maart 2022 
Chevirio & Anastacija  

Meer geduld 

 

We strugglen hier allemaal wel mee.

Want de een zegt dit en de ander zegt dat. Dus soms kom je er niet uit. Vooral als je jong bent wordt je heen en weer geslingerd door please-gedrag. Want bijna niemand heeft echt geduld en begrip.

Wat is het beste voor je? Wat is happiness? 

Je wil werken, geld verdienen. Maar vaak heb je daar niet echt veel zin in. Je gaat wel en zit soms met je hoofd totaal ergens anders. Totaal niet gefocust, op de automatische piloot.

Je komt thuis van school en het eerste wat je ouders meestal vragen is: heb je huiswerk en daarna pas hoe was je dag? Dat is wel het laatste waar je nu aan denkt: huiswerk. Je wil gewoon even rust.

Op een bepaald moment ga je inderdaad doen wat je moet doen: huiswerk maken of iets dat nodig is om je voor de volgende dag voor te bereiden. Je beseft vaak dat je ook daar totaal allemaal geen zin in hebt. Je hebt nergens zin.

Te veel druk

Wat wil je dan eigenlijk vraag je jezelf soms af. Eigenlijk: gewoon even helemaal niets moeten. Gewoon vooral met rust gelaten worden. 

Druk van school. Druk van ouders, Druk en stress van alles. Te veel verwachtingen die niet ophouden. Door dat alles kan je soms niet goed nadenken.

Het duurt te lang

Nou, wat school betreft zullen we duidelijk zijn. De lagere school heb je nodig om je te ontwikkelen. Voor de middelbare school is vier jaar VMBO, vijf jaar HAVO en zes jaar VWO meer dan zat en genoeg.

School kan zelfs nog korter. Want daarna volgt er ook nog een specifiekere opleiding als je nog een beetje normaal geld wil verdienen.

Het duurt te lang en je leert op school veel te weinig. Dat merken we iedere dag.

Je ziet gewoon dat veel leraren geen geduld hebben. Er geen zin in hebben en niet aardig zijn tegen leerlingen.

Het is leuk om les te krijgen van leuke en aardige leraren met pit en passie, maar die zijn er bijna niet. 

Hoe happy te zijn?

Wat voor ons het beste is, is niet voor iedereen het beste. Maar als je ziet hoeveel jongeren hun school niet afmaken is er iets goed fout aan de hand.

Er wordt dagelijks tegen ons gezegd: Wat je ook doet maak je studie af en doe daarna wat jij wil.

Heel vermoeiend! En toch zullen we dat zeker doen. Maar het is echt heftig.

School is funest voor ons humeur. De samenleving, ouders, school en regering snappen totaal niet wat jongeren nodig hebben om happy te zijn.

Triest maar waar

Volwassenen zijn allemaal ook jong geweest zijn. Dat is super weird. Ze weten toch wel waar ze zelf zo een hekel aan hadden en wat ze leuk vonden? Of is hun brein gecrasht?

Happy zijn is gewoon doen wat jij wil. Zijn en worden wat jij wil. Dat doet ons snel aan onze blog van 4 februari denken. Nog niet gelezen? Doe dat even als je wil. Maar goed alles gaat door en door dus wij ook!

Gelukkig hebben we U-ICON als afleiding. Want we zijn er, in het hier en nu om onze stem te laten horen dat veel anders kan en beter moet. Vooral meer geduld en love voor elkaar zou fijn zijn.

Het is triest. Bijna niemand weet hoe ze zichzelf en een ander moeten helpen om gelukkig te zijn.

Volwassenen moeten hun bewustzijn verhogen om jongeren te kunnen helpen.

Ze moeten leren hoe ze dat moeten doen.

‘They say we’re too young to love, but maybe they’re to old to remember.’

Wiz Khalifa

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!