loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
21 november 2022 
Redactie U-ICON 

Matthijs van Nieuwkerk Stopt en Gaat niet door

 

Waarom wordt alles altijd zo ontzettend drastisch overdreven in de media. 

Eigenlijk schrijven we altijd op vrijdags onze blogs dat is standaard, wat er ook gebeurt in de media. Voor Matthijs maken we een uitzondering.

De media heeft nu weer een nieuw slachtoffer om het dagenlang over te hebben: Matthijs van Nieuwkerk.

Hij is een 62 jarige presentator. In oktober 2005 begon Matthijs van Nieuwkerk met het televisie programma DWDD, De Wereld Draait Door. Hij heeft dit programma gepresenteerd tot 27 maart 2020. Daarna was hij presentator van het programma Matthijs Gaat Door. Hij heeft ook andere programma’s gepresenteerd. 

Artikel

Op 19 november 2022 verscheen er een artikel in de krant over het klimaat van sociale onveiligheid voor de redactie en de medewerkers achter de schermen bij het programma van DWDD.

De reden van dit artikel is gebaseerd op woede-uitbarstingen van Matthijs van Nieuwkerk waardoor deze sociale onveiligheid is ontstaan. Mensen die met hem samenwerkte aan het programma zeggen nu dat het een onveilige werksituatie was. Mosterd na de maaltijd noemen we dat.

Met dit artikel begon de roddelmodus op volle toeren te draaien.

Hypocriet

De media is enorm hypocriet zoals we het al vaker aangekaart hebben.

Dit is dezelfde Matthijs die door veel mensen, de redactie, de NPO, BNNVARA en ook de media constant opgehemeld werd. Vooral zijn vlotte babbel vonden ze geweldig. Hij kon geen kwaad doen. Hij was de perfecte presentator en interviewer. De koek kon niet op aan complimenten.

Eerst ging het heel erg lang in de media over het feit dat Matthijs van Nieuwkerk teveel geld verdiende bij de NPO. Toen stopte hij bij DWDD en presenteerde hij alleen Matthijs Gaat Door, toen was die discussie voorbij.

Ellen

Nadat Ellen Degeneres was beschuldigd van het creëren van een onveilige situatie, begon het in de wandelgangen ook over Matthijs van Nieuwkerk. Dat verhaal ging toen even weg. Tot het artikel op 19 november, hiermee begon alle ellende helaas weer voor Matthijs. 

De media heeft nu weer een nieuw hot item te pakken en net als een hond laten ze het bot niet los. Iedereen duikt erop. Ze hebben niets anders om over te praten en zoeken steeds ellende om zich op te concentreren. Negativiteit om aan de lopende band je brein mee te vervuilen.

‘Every man alone is sincere. At the entrance of a second person, hypocrisy begins.’

Ralp Waldo Emerson 

Normaal gesprek

Waarom kan er niet een normaal gesprek gevoerd worden zonder al die negativiteit? DWDD bestaat niet meer als programma. Wake Up!

Natuurlijk is het prima dat mensen erover praten. Maar waarom is dat toen niet gebeurd? Waar was de media toen om dit verhaal neer te pennen?

Het gaat er uiteindelijk om hoe je er nu anno 2022 voor zorgt dat zoiets niet meer gebeurt, als het verhaal waar is. In plaats van iemand volledig neer te halen en kapot te maken terwijl hij nu nog steeds mooie programma’s maakt. 

Hij heeft ook heel veel goede dingen gedaan. Waarom wordt daar niet ook over gesproken? Hij is een briljante presentator, zo één zal er waarschijnlijk niet meer opstaan in Nederland. Want het is uniek wat hij doet. Of je er van houdt is een tweede, maar probeer het maar na te doen. Dat zal je niet lukken.

Glorie

Natuurlijk moeten fouten aangekaart worden. Natuurlijk moet iemand verantwoordelijk gehouden worden. Natuurlijk moet het anders. Zorg daar dan voor door goede reglementen op te stellen en voor controle daarop.

Maar in dit geval kan niet alleen Matthijs verantwoordelijk gehouden worden. Zijn hele BNNVARA-team en de NPO zijn verantwoordelijk.

Wat een stelletje slangen had Matthijs om zich heen. Toen ze te eten hadden sprak niemand nergens over. Nu het succes en de roem voorbij zijn beginnen ze te praten. Of willen de praters geld?

Waarom spraken ze niet eerder? Waarom gaven ze hun ongenoegen toen niet aan? Omdat het programma toen succesvol was en iedereen daar beter van werd.

De glorie is voorbij, dus laten we die legacy lekker kapot maken. Dit is niet te bevatten. Het was jaren lang het best bekeken programma. Telt dat niet meer? Alleen hierom al kan je woedend worden. 

Fake

De NPO en BNNVARA zijn super hypocriet en fake. Zij zijn hoofdelijk verantwoordelijk. Hij werkte voor en met BNNVARA van de NPO. Waar was hun leiderschap en toezicht tijdens de opnames van dit programma? Wat een nep, onbetrouwbaar en karakterloos gedrag is dit.

Zij hadden voor Matthijs moeten opkomen. Ze hebben jarenlang van zijn diensten gebruik gemaakt. Ze moeten afkeuren wat fout is en ook goede dingen benoemen. Wij snappen dit niet. Waarom wordt dit zo roekeloos behandeld door de NPO.

Waar zijn trouwens de stemmen van al die mensen die wel prettig gewerkt hebben bij de DWDD? Bang om te praten?

Waar is loyaliteit gebleven. Niemand weet meer wat dit woord betekent. Waar is integriteit? Iedereen zit in de roddelmodus. Jongeren hebben dagelijks te maken met slechte voorbeelden in de media.

NPO

De NPO gedraagt zich als een commerciële zender terwijl ze werken met geld van de overheid, dus met geld van het volk. Ze willen samenwerkingen met commerciële zenders, maar dat betekent niet dat je mee moet praten. Ze moeten goed nadenken voordat ze doen en praten. Dat hadden ze ook moeten doen tijdens hun toezicht bij de opnamen van DWDD.

Als je van de NPO, BNNVARA, eet snappen we dat je een andere mening hebt of geen mening. Helaas zijn de omroepen iets te stil. Hopelijk reppen ze later openlijker. Want in de wandelgangen zal het rumoerig zijn.

Reglementen zijn een onderdeel van het bedrijf waar je voor werkt. Matthijs werkte voor de NPO, BNNVARA. Dus…?! Wie is eigenlijk verantwoordelijk? Wie heeft dit al die jaren getolereerd, als alle verhalen echt waar zijn?

Leiders

De structuur en cultuur is misschien allround bij de NPO niet goed? Dat zal heus niet alleen zo zijn geweest bij DWDD. Je moet elkaar altijd kunnen aanspreken op dingen die niet goed gaan of gesprekken die niet respectvol lopen.

In plaats van Matthijs 2 dolken in zijn rug te steken kunnen de leidinggevenden van de NPO en BNNVARA beter zo snel mogelijk een cursus effectief leiderschap gaan volgen. Want leiders zijn ze zeker niet.

Hypocrisy is a tribute that vice pays to virtue.’

Francois De La Rochefoucauld 

Matthijs stopt

Matthijs stopt en gaat niet door. Daar hebben we veel respect voor. Wat een toestand zeg. Eerst hemelen ze je op en nu kruisigen ze je alsof je Jezus bent. Matthijs ziet nu in ieder geval wie zijn echte vrienden zijn en wie dat nooit waren. Ze wilden om hem heen hangen om er zelf beter van te worden. 

Matthijs blijft dicht bij zich zelf en accepteert die onzin niet. Hij weet wie hij is en kent de keerzijde van succes.

De media wil hier dagen of weken lang van profiteren om nieuws en geld te maken. Heel goed dat Matthijs er klaar mee is.

De media wil eigenlijk alleen steeds meer stof om onzin en negativiteit uit te kramen. Ieder woord dat je zegt wordt tegen je gebruikt. Ze doen werkelijk alles om je op stang te jagen en clicks te krijgen.

Matthijs dacht: ‘Gaan we niet doen mensen’. Oprotten, Aufrutzen, Doei, zoek het uit! Matthijs is 62, hij wil rust en peace. Hij heeft hard gewerkt, veel geld verdient en heeft niemand nodig. Vooral niet dat gezeik. Snappen jullie dat of niet?

Scoren

De media wil alleen scoren op negativiteit. Kijk maar naar het programma Boos van de NPO, BNNVARA. Zij willen nog een programma maken over de Voice. Waarom? Hebben jullie niet genoeg ellende veroorzaakt?

Of weten jullie bij god niet meer waar je het over moet hebben. Het is aangekaart prima, your done! Next Topic.

Cancel cultuur wordt gepromoot door alle media. Iedereen verdient altijd een tweede kans. Niemand heeft het recht om een ander te cancelen. Punt uit.

Een mosterd na de maaltijd onderzoek van en door de NPO is hypocriet. Is de NPO misschien zelf het grootste probleem in Hilversum?

Alles gaat om nu. Is de NPO zelf wel zo transparant qua structuur en cultuur? Misschien moeten ze wat meer zelfreflectie en zelfcorrectie toepassen?

Moe

Is niemand die onnodige heisa van de media zat? Constant hetzelfde negatieve geroddel. Constant mensen beïnvloeden met bullshit. Bladen en programma’s waarvan je denkt: ‘heb je geen betere onderwerpen om het over te hebben’?

Er zijn veel belangrijke zaken zoals jongeren die ‘dagelijks’ lijden onder het leiderschap van jeugdzorg en soms ook daardoor doodgaan. Er zijn heel veel jongeren die ‘dagelijks’ zwerven in Nederland. De politiek die ons ‘dagelijks’ misleidt. Please!!! Kunnen we daar in godsnaam meer over praten en er iets aan doen?

Al die fundings voor buitenlandse landen en voor stichtingen die al zoveel geld hebben. En ondertussen creperen onze eigen jongeren in Nederland. Unbelievable hypocriet en zielig is dit!

I see better things, and approve, but I follow worse.’

Ovid 

Onzin

We moeten ervoor zorgen dat we het minder over onzin hebben en meer over de belangrijke dingen van het leven.

Ons advies: Kijk en luister niet naar al die bullshit praatjes van al die zogenaamde ‘goede, clickbaite, media’. Ze roddelen, vernietigen en cancelen er op los.

Waarom genieten mensen ervan als je kapot gaat?

Waarom vergeten ze de goede dingen die je gedaan hebt of nog steeds doet?

Doe iets leuks

Ga trainen, volg een cursus, lees een boek, wordt verliefd of doe iets anders leuks. Besteedt je tijd beter. Boycott die negativiteit van de media. We leren er totaal niets zinnigs van. Je brein wordt gevuld met rotzooi die je kan missen als kiespijn.

Het gaat in de media nooit over eenheid en positiviteit. Het gaat voornamelijk over meningen, verdeeldheid en haat.

Het leven bestaat uit ups en downs. Dat is wat het is. Het belangrijkste is hoe je ermee omgaat.

Beste Matthijs

Wij voelen met je mee. De keerzijde van succes is heftig en maakt je verdrietig. Wij vergeten niet alle goede dingen die je gedaan hebt. Je bent absoluut een goed voorbeeld.

Je bent gewoon een perfectionist en dan gaan dingen onderweg soms fout. Die niet zo bedoeld zijn. Stress, druk om te presteren en de beste te blijven brengen niet altijd het goede met zich mee in de heat of the moment.

Je team en/of een mentor, had jou op dat moment moeten coachen en beschermen in plaats van ophemelen, als er iets gebeurde wat niet door de beugel kon. Helaas had je die juiste mensen niet om je heen.

Niemand kon jou naar een andere level brengen of je overtuigen. Jij was blijkbaar de hoogste en creatiefste level in je team.

Alleen jij was de succesfactor van het programma waar iedereen om je heen van profiteerde. Toen vonden ze alles oké. Nu de dagelijkse glorie weg is komen de praatjes.

Zonder jou was De Wereld Draait Door er niet eens. Had niemand kunnen genieten en verdienen aan jouw mooie programma.

Soms komt onverwachts het beste in je leven, misschien is dit sein dat wel. Natuurlijk ben je te creatief om te stoppen. Schrijf een boek in alle rust. Schrijf alles van je af, zo wordt je je eigen therapeut. Kan je direct healen van deze sh!t. 

Het ga je goed. Laat je niet gek maken. Verwacht niets. Bijna niemand is loyaal.

Be happy en enjoy life. Cheers Matthijs!

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!