loader image
For Real BLOG
26 november 2021 
Chevirio & Anastacija  

Oppervlakkig en Naïef

 

Het is constant een en al chaos.

Het verbaasd ons niet meer dat we op allerlei vlakken van het kastje naar de muur gestuurd worden door de regering.

Als je kijkt hoe het gesteld is met het onderwijs in Nederland, de toeslagen affaire, jongeren die zwerven enzovoort kunnen we eigenlijk al weten dat de huidige regering, oppervlakkig, naïef, kennisloos, compassieloos en leerloos is.

Ze hebben de technische scholen lang geleden opgeheven terwijl techniek nodig is voor de maatschappij en leerlingen die daar interesse in hebben. Niet iedereen wil met zijn hoofd werken maar velen hebben een gave om met hun handen te werken. Door afschaffing van de technische scholen zijn er veel problemen in deze beroepen ontstaan.

Zo worden er op allerlei gebieden in Nederland te veel onnodige veranderingen gerealiseerd die voor veel onrust en verwarring zorgen. Het wordt vaak niet beter maar slechter. Het zal allemaal goed bedoeld zijn maar het leidt tot helemaal niets.

Nu zitten we met nog grotere problemen wat Covid-19 betreft. Waar men in het begin nog riep dat het een kwestie van tijd was om dit onder controle te krijgen weten we nu wel beter. Corona gaat nooit meer weg! We moeten ermee leren leven. Maar hoe?

‘Happiness is more important than money. But this world is teaching me that if you want to be happy you need money.’

Joeyy Boy

Moordenaar

We waren nog niet van plan om dit onderwerp Covid-19 in een blog aan te kaarten. Maar toen we hoorden dat vorige week 154.000 positief getest waren zijn we van gedachten veranderd. Want we hebben te maken met een sluipmoordenaar.

De Nederlandse media is vrij stil en neutraal op Covid-19 gebied, ze slikken alle informatie voor zoete koek. Ze nemen over, verslaan en publiceren het braaf.

Leiden met liefde

We worden nu door de regering geleidt vanuit angst en geld. Het gaat niet om angst inboezemen maar om de juiste informatie aannemen van de juiste mensen die weten waar ze over praten.

Als je kijkt naar landen als bijvoorbeeld Zweden, Noorwegen, Portugal en China valt er voor de Nederlandse regering nog veel te leren. Wat er nu in Nederland gebeurt was niet nodig. Die landen worden geleidt door liefde en gezondheid. Het gaat om intelligentie en de kwaliteit van het leven van mensen niet om geld.

Miscommunicatie

Corona kan je stem tijdelijk veranderen. Het kan zijn dat je er tijdelijk of langdurig niet meer door kunt lopen. Je smaak en geur kunnen tijdelijk of langdurig verdwijnen. Je kan ijlen in de nacht. Je kan door verzwakking maanden in een coma terecht komen.

Je bent niet sterk, niet goed bij bewustzijn, je kan je niet concentreren. Je voelt je vreemd en ellendig. Je kan door Corona geen eetlust hebben, veel kilo’s afvallen en weken of maanden nodig hebben voor herstel. De koorts en alle bijkomende gevolgen die je ervan kan krijgen kunnen dodelijk zijn.

En het allerbelangrijkste: Corona kan je organen aantasten en ook dit kan de dood tot gevolg hebben. Dat is eerlijk en duidelijk communiceren. We hebben een paar artikelen gelezen dat mensen dit hebben meegemaakt. Wij denken dat mensen hiervan dagelijks op de hoogte gesteld moeten worden zonder het te hoeven ervaren.

Mensen kunnen iets onder de leden hebben waardoor Corona verergert. Communiceer dat dan ook dagelijks via de media en diverse talen. Zodat dagelijks de verschijnselen herkenbaar zijn en steeds worden doorgegeven.

Praten en doen

Het is de verantwoordelijkheid van de regering om mensenlevens te redden door de juiste communicatie en acties. We moeten praten en doen!

Het allang gratis geven van de belangrijke vitamines was beter geweest. Mensen er ook op attenderen dat ze dagelijks goed voor zichzelf moeten zorgen als het gaat om eten, drinken en vitamines, daar gaat het om.

Dan ben je bezig met gezondheid en zorg. Vooral in deze tijd moeten we dat allemaal steeds horen om dat ook echt te doen. Daarnaast kunnen veel mensen geen vitamines betalen, dus zorg voor deze mensen. Mensen betalen veel geld voor een zorgverzekering. Het zou goed zijn als de regering dit in het zorgpakket opneemt als dagelijkse vitamineboost.

Onderdeel van het probleem

Ja, iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Als je niet wil vaccineren doe je dat niet, je bent het niet verplicht. Het is wel van belang om dan de verschijnselen te accepteren als ze voor je deur staan. Maar dan moet je wel weten wat die exact zijn. En daar wordt dagelijks te weinig over gepraat. Waardoor het virus niet serieus genoeg genomen wordt door velen.

Corona gaat nooit meer weg. De vraag is dus hoe gaan we er met z’n allen mee om. Wij zeggen eerlijk dat we ook tegen vaccineren waren. Wij dachten ons lichaam is toch instaat om zelf genezend te werken?

Waarom zouden we een vaccinatie moeten nemen? Na alle gebeurtenissen, artikelen die we gelezen hebben en personen met wie we gesproken hebben die 4 maanden in coma hebben gelegen en bijna er niet meer waren gekomen, zijn we van gedachten veranderd.

Het advies van de regering: bescherm jezelf en de mensen om je heen volstaat niet. Het uitgebreide waarom is van levensbelang.

We zien nu allemaal zelf dat Corona niet meer weg gaat. Wij beseffen dat we allemaal met een super groot probleem zitten. Maar we zijn allemaal een onderdeel van het probleem. In alle landen wordt het 2G beleid ingevoerd. Niet fijn nee! Maar het is wel een feit. Hoe gaan we daar individueel en gezamenlijk mee om?

Eng Mistery

We kunnen niet zomaar deel nemen aan het ‘normale’ dagelijkse leven als we ons niet laten vaccineren. Nu lijkt dat voor velen een groot probleem. Maar dat hoeft niet. Want je bent niet verplicht om je te laten vaccineren. Je wordt dan wel helaas beperkt inderdaad, omdat je een gevaar kan zijn voor anderen. Ook al vindt je dat zelf niet.

Het is en blijft een moeilijk onderwerp Corona. Toch denken wij dat we allemaal moeten beseffen dat er veel mensen in de hele wereld overleden zijn aan dit virus. Ook sterke mensen zijn eraan overleden. Niet iedereen die overleden is had een onderliggend probleem. Corona is een enge en ondoorgrondelijke mistery.

Een leraar op school zei tegen een van ons: “vaccineren doe je niet alleen voor jezelf. Dat doe je uit liefde voor je dierbaren en je medemens”. Het kan zijn dat jij tegen Corona bestand bent en de ander niet. Het kan zijn dat jij een drager bent en dat je de ander onbewust besmet met een dodelijke afloop. Wat dan? Inderdaad wat dan? Want dit gebeurt dagelijks en wij zijn daar allen samen verantwoordelijk voor.

Waar is het Leiderschap?

Met alles wat we nu mee maken en al het wanbeleid dat we ervaren zien we dat Nederland te slap en onwetend te werk gaat. Ze hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Nederland hoeft alleen te kijken naar de landen die succesvol zijn omgegaan met Covid-19.

Maatregelen kunnen niet opeens zomaar verdwijnen om de economie te herstellen. Het virus heerst nog steeds, dus dat is vragen om nog meer Corona problemen. Het virus eist hierdoor onnodig veel mensenlevens.

Nederland kan heel veel leren van die andere landen en het vooral toepassen zodat ze de mensen kunnen leiden met liefde inplaats van via de economie. Geld is niet belangrijker dan mensenlevens.

We hebben een regering nodig die krachtig is en de ernst van het virus constant benadrukt in plaats van het tonen van een onverschillige en oppervlakkige houding en communicatie.

‘Money is important in life. But not more important than people.’

Carrol

 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!