loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
11 november 2022 
U-ICON Redactie

Kyrie Irving

 

Welke controverse is er aan de hand in Amerika?

Waarom is er nog steeds een hetze aan de hand rondom Kyrie Irving? Waarom mag hij niet zijn wie hij is en doen wat hij wil? 

Kyrie Irving is een 30 jarige Amerikaanse professionele basketbalspeler voor de Brooklyn Nets van de National Basketball Association, NBA.

Kyrie Irving deelde op 30 oktober 2022 informatie met zijn volgers op twitter. Hij plaatste een link van een documentaire op Amazon. Deze documentaire werd meteen bestempeld als antisemitisch, vijandig tegenover het Joodse volk.

Kyrie heeft 4,5 miljoen volgers op Twitter en 17 miljoen op Instagram. 

Excuses

Brooklyn Nets-baas Joe Tsai twitterde dat hij teleurgesteld was in Kyrie en dat zijn tweet pijnlijk is en haat promoot. De NBA en velen bekritiseerden Kyrie ook omdat hij die documentaire had gedeeld. 

Hij verwijderde zijn tweet en bood zijn excuses aan. Daarnaast beloofde hij met zijn team een gezamenlijke donatie van $ 1 miljoen aan de Anti-Defamation League. ADL is een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling die is opgericht om haat zaaiende uitlatingen te bestrijden. 

Dat was niet genoeg. Want ze vonden dat hij tijdens een persconferentie verzuimde om zich goed te verontschuldigen voor zijn acties en dat hij niet sterk genoeg ontkende dat hij antisemitische overtuigingen had.

Uitgebreid excuus

Kyrie bood via twitter op 4 november een nog langere verontschuldiging aan en zei:

Aan alle Joodse families en gemeenschappen die door mijn post zijn gekwetst en getroffen, het spijt me ten zeerste dat ik u pijn heb gedaan en mijn excuses. Ik reageerde aanvankelijk uit emotie op het onterecht bestempeld worden als antisemitisch, in plaats van me te concentreren op het genezingsproces van mijn joodse broeders en zusters die gekwetst waren door de hatelijke opmerkingen in de documentaire.

Ik wil elke verwarring verduidelijken over waar ik sta in de strijd tegen antisemitisme door me te verontschuldigen voor het plaatsen van de documentaire zonder context en een feitelijke uitleg die de specifieke overtuigingen in de documentaire schetst waar ik het mee eens en oneens ben. Ik was niet van plan om enige Joodse culturele geschiedenis met betrekking tot de Holocaust te minachten of enige haat te bestendigen.

Ik leer van deze ongelukkige gebeurtenis en hoop dat we begrip tussen ons allemaal kunnen vinden. Ik ben niet anders dan enig ander mens. Ik ben een zoeker naar waarheid en kennis, en ik weet wie ik ben.”

Hebrews to negroes

“Waar is diezelfde aandacht en energie voor het platform dat het promoot en ervan profiteert”, zei Jay Williams, een NBA-analist voor ESPN, op 2 november. “Ik hoor niets van dat gepraat rond Jeff Bezos en Amazon.”

Het American Jewish Committee, een van de grootste Joodse organisaties van Amerika, heeft een petitie gelanceerd waarin Amazon wordt opgeroepen het boek en de film van het Amazon platform te verwijderen. 

De Amazon documentaire Hebrews To Negroes van Ronald Dalton waarnaar Kyrie gelinkt had is naar de top van Amazon’s hitlijsten gestegen na zijn post. Logisch, alles wat je aandacht geeft groeit.

Het boek is nog steeds te koop. En de documentaire is ook nog steeds te koop en te huur op Amazon en online.

‘We must learn to live together as brothers or we will perish together as fools.’

Martin Luther King 

Straf

De Brooklyn Nets gaven hem een schorsing van vijf wedstrijden en zeiden dat hij momenteel ongeschikt was om geassocieerd te worden met het team.

De ADL heeft zijn donatie afgewezen omdat ze vonden dat hij geen verantwoordelijkheid genoeg voelt voor zijn daden.

Nike had de sponsorovereenkomst met de Kyrie opgeschort en de release van zijn Kyrie 8-sneaker in de wacht gezet. Nu heeft Nike de samenwerking met Kyrie volledig stop gezet.

Boston Celtics-ster Jaylen Brown is keihard tegen Nike na het ontslaan van Kyrie Irving. Hij zegt : “Sinds wanneer geeft Nike om ethiek?”

Basketballer Enes Kanter Freedom zei op 30 oktober tegen de Brooklyn Nets baas, ook over zijn samenwerking met Nike, : “Ik juich je toe voor het veroordelen van Kyrie Irving na meerdere antisemitische incidenten. Het is tijd om jezelf te veroordelen voor het steunen van de miljoenen moslims die worden afgeslacht in China. Je draagt letterlijk bij aan genocide, jij verdomde hypocriet Joe Tsai. Je bent veel erger dan Kyrie.”

Enes Kanter Freedom smeekte in mei ook om een standpunt in te nemen tegen de connecties van de NBA met communistisch China. Enes Kanter zei : “Mensenrechtenschendingen gebeuren over de hele wereld. We moeten ze aanspreken zoals het is. En… voor de NBA is moraliteit van belang totdat er geld of zaken in het spel zijn. En al deze eigenaren, er zijn 50 NBA-eigenaren, maken winst met slavenarbeid.”

Rapport

Volgens een rapport van de Israëlische Universiteit van Tel Aviv, dat in april werd gepubliceerd neemt het antisemitisme toe. Het aantal geregistreerde incidenten in de VS was verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar zeggen ze.

Het rapport geeft aan dat sociale media deels verantwoordelijk is voor het verspreiden van leugens en het inspireren van mensen om Joden aan te vallen.

Covid 19

Kyrie was een van de meest spraakmakende personen tijdens de Covid 19 pandemie, die weigerde om te vaccineren. Hij legde uit dat hij geen voorstander was van ‘beide kanten’ en gewoon deed wat hij dacht dat het beste was voor zijn gezondheid.

Volgens sommigen was hij een grote complot theoreticus geworden en beweerden ze dat hij verkeerde informatie over coronavirus vaccins had gedeeld.

In een Instagram Live-video zei hij dat hij de gevolgen van zijn beslissing kende en later zei hij dat het hem uiteindelijk $ 100 miljoen kostte. Hij miste de eerste helft van het seizoen 2021-2022 en keerde in januari terug naar de Brooklyn Nets.

Kyrie kon tot maart geen thuiswedstrijden spelen vanwege het verbod in New York op niet-gevaccineerde mensen. Er wordt gezegd dat de Brooklyn Nets ook door het weigeren van vaccineren Kyrie nu extra hard aanpakken.

‘Let no man pull you low enough to hate him.’

Martin Luther King   

Hypocriet

Kyrie had alleen de documentaire link gedeeld van Hebrews To Negroes dat te vinden is op Amazon. We zijn allen slim genoeg om onze eigen conclusie te trekken over deze documentaire. Veel mensen zouden niet eens kijken, nu wel natuurlijk. 

Voormalig basketballer Shaq is eigenaar van een bioscoop. Hij heeft de documentaire ook laten zien in zijn bioscoop. Ook hij veroordeelde Kylie. Hypocrieter kan het niet.

Kyrie ontvangt helaas weinig support van bekenden. Velen denken aan hun boterham en willen niet gecanceld worden of geassocieerd worden met Kyrie. Dus het werkt, angst regeert.

Bewondering

Wij hebben bewondering en respect voor Kyrie omdat hij laat zien wie hij is. Althans wie hij werkelijk wil zijn. Want hij mag niet zijn wie hij is. Hij mag niet open en eerlijk zijn. Hij deelt informatie wat blijkbaar niet mag en verboden wordt. 

Kyrie heeft niets gezegd over Joodse mensen. Hij deelt informatie wat volgens velen antisemitisch is, omdat ze dat willen geloven. Wij zien het als een informatieve documentaire.

Kyrie houdt zich sterk en blijft positief. Hij staat de media te woord en is eerlijk en oprecht in zijn antwoorden. 

Beïnvloeden

Waarom willen ze dat we niet naar Kyrie luisteren? Wat is het probleem precies? Beïnvloeding? Alsof hij de hele wereld kan beïnvloeden. Iedereen kan en mag zijn eigen mening vormen. Dat is je recht.

Velen willen overtuigen om niet naar Kyrie te luisteren door hem antisemitisch te noemen. Is dat geen beïnvloeding? Velen hebben niet eens naar die documentaire gekeken. Ze geloven direct het verhaal van de media, zonder zelf te onderzoeken.

Er wordt macht gebruikt om Kyrie kapot te maken en te straffen alsof hij nog een slaaf is. Het is onbegrijpelijk wat er nu allemaal gebeurt.

De media heeft een negatieve mindset en zorgt dagelijks voor trauma wat betreft ras, cultuur en klasse. Er is veel misinformatie, misleiding en afleiding gaande. Als ze je niet kunnen beheersen, willen ze je onderdrukken.

Cancel cultuur

Het wordt tijd om de cancel cultuur te cancelen. Het kan toch niet zo zijn dat een persoon of bedrijf bepaalt wat je wel en niet deelt. Het feit dat je niet meer vrij bent om te doen wat jij wil gaat te ver. Sex en pornografie links zijn een ander verhaal.

Cancelen is ook het beïnvloeden van anderen. De media is daar heel erg goed in. Mensen worden kapot gemaakt en daarna gaan ze praten over mentale problemen. Terwijl personen, bedrijven en de media een groot aandeel hebben in de oorzaak van deze mentale problemen.

De reden waarom ze de naam van Kyrie niet uit hun mond houden, is omdat ze proberen het verhaal over zijn personage te beheersen en constant te beïnvloeden. 

Als de media de informatie beheerst, beheersen ze de wereld. Dat betekent dat ze heel sterk de wereld beïnvloeden waarin we leven. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk voor de democratie. Je weet dan hoe iemand denkt en met wie je te maken hebt.

Slachtoffer

Wij komen tot de conclusie dat slavernij inderdaad nog niet afgelopen is. Dat de media, personen en bedrijven inderdaad anderen beïnvloeden en willen beheersen. Dat zij anderen kapot mogen maken omdat zij vinden dat communicatie anders moet zijn. 

Iedereen die hier aan meedoet blijft in een slachtoffer rol zitten. Velen vinden dat wat de Joodse mensen hebben meegemaakt in 5 jaar erger is dan 400 jaar slavernij. Voor de duidelijkheid : het is allebei even erg.

Alleen de een heeft wel veel, veel langer geduurd dan de andere. Waarom is de een erger dan de andere? Is dit een kleur of racisme issue? Een beetje meer compassie en empathie voor elkaar zou beter zijn.

Hebben we niets geleerd van verdrukking? Want we verdrukken nu andere meningen. Hoe kan dit? Het geloof, ras, cultuur of klasse van de een is niet belangrijker dan die van een ander. We staan erbij en kijken ernaar, zonder eerlijker te communiceren hierover.

We moeten allemaal wel helen van iets. Maar dat staat los van de vrijheid van een ander.

We must learn to live together as brothers or we will perish together as fools.’

Martin Luther King  

6 Voorwaarden

De Brooklyn Nets hebben Kyrie Irving verteld dat hij aan zes vereiste voorwaarden moet voldoen om terug te keren naar het team.

Die vereiste voorwaarden zijn:

– Kyrie moet zich verontschuldigen voor het plaatsen van een link naar die documentaire met antisemitisch materiaal. Hij moet de film ook veroordelen.

– Kyrie moet $ 500.000 doneren aan anti-haatzaken.

– Kyrie moet een gevoeligheidstraining volgen.

– Kyrie moet een opleiding volgen om zichzelf te onderwijzen over antisemitisme.

– Kyrie moet de Anti-Defamation League en Joodse leiders ontmoeten.

– Kyrie moet een ontmoeting hebben met de Joodse Nets eigenaar Joseph Tsai om te laten zien dat hij de problemen begrijpt.

De Nets hebben Kyrie geschorst voor 5 wedstrijden zonder betaling.

We hopen dat hij niet zal voldoen aan deze voorwaarden. Anders verloochent hij zichzelf. Hij is dan inderdaad een slaaf van een ander. Deze voorwaarden zijn namelijk nog nooit van een ander gevraagd. Waarom wordt hij zo veroordeelt? Hopelijk brengt hij de Brooklyn Nets naar de rechtbank.

Geen haat

Kyrie hoeft niet op deze manier behandeld te worden want hij heeft niets verkeerds gedaan. Toch heeft hij zijn verontschuldiging aangeboden. Maar dat vonden ze niet goed genoeg. Want hij moet boeten, lijden en gehoorzamen. Ze willen hem vernederen.

Hij is niet de maker van de documentaire. Het boek bestaat vanaf 2016 en de film vanaf 2018 en ze zijn verkrijgbaar via Amazon. Amazon verdient daar geld mee. Deze situatie wordt heftig overdreven en onnodig geëscaleerd. Kyrie mag kennis delen.

De vraag is : Waarom voelen Joodse mensen zich constant zo bedreigd? Waarom willen ze Kyrie onderdrukken? Hij is geen hater, integendeel. Hij heeft een mening, is een free thinker. En dan? die 6 voorwaarden zijn onnodig. 

Hij is getalenteerd en verdient geld voor en met zijn branche. Hij zit niet aan een hondenlijn. Kyrie heeft het recht om te praten en met zijn volgers zijn mind te delen. Jeff Bezos wordt niet veroordeeld. Waarom niet?

Het delen van de documentaire was geen haat en geen antisemitisme. Je kijkt als je wil naar die documentaire en je hebt een mening meer niet. Iedereen is vrij om zelf te denken. Nu hebben ze die documentaire onnodig veel meer gepromoot en is het een bestseller geworden.

Onder druk

Wij kunnen deze onderdrukking niet begrijpen.

Waarom mensen mond dood maken, onder druk zetten en het verhaal beheersen met macht en de media? De media is bewust misleidend.

Ze willen Kyrie met druk breken om zich zelf te verloochen zodat hij doet wat zij willen. Kyrie weet nu in ieder geval wie wel en niet te vertrouwen is.

Martin Luther King, Malcolm X, Muhammad Ali, Colin Kaepernick, Dave Chapelle en anderen hebben deze onderdrukking ook meegemaakt. Dus het is niets nieuws. Kyrie moet vast houden aan zijn principes. Zijn leven en waardigheid zijn veel grootser dan materiële bezittingen.

Bruine en zwarte Amerikanen kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de vreselijke tijden die Joodse mensen tijdens de holocaust hebben meegemaakt. Het kan niet zo zijn dat bruine en zwarte Amerikanen constant op hun tenen moeten lopen door de geschiedenis van Joodse mensen. 

Eigen baas

Het zou goed zijn als Kyrie laat zien dat hij zijn eigen baas is. Hij heeft genoeg geld om samen met anderen een soort NBA of wat dan ook op te zetten.

Je moet in deze tijd een sterke mindset hebben om te overleven en je eigen ding te doen. Want velen maken je met al die haat en meningen gek als je niet goed op jezelf let.

Kyrie kan samen met anderen een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie en de ‘game upliften’ met hun eigen visie voor een geheel nieuw en inspirerend bedrijf.

Het is belangrijk om je eigen bedrijf te hebben in dit soort situaties zodat je zelf de baas bent en niet in dienst staat van een ander. Je laat dan zien dat je niemand nodig hebt voor goedkeuring. Je kan succesvoller zijn als je niet afhankelijk bent. Je kan alles delen via je eigen platform zonder toestemming van wie dan ook. 

Ze zeggen eigenlijk tegen Kyrie; ‘ Shut up and dribble.’ Wtf!

We hopen dat hij voor een ander basketbal team gaat spelen. Of zijn eigen basketbal team opzet. En zijn eigen schoen ontwerpt. Kyrie moet blijven staan voor open communicatie en eerlijkheid. Hij hoeft niemand verantwoording af te leggen.

Jongeren

Het is onbegrijpelijk hoe we met elkaar omgaan. Als er iemand dood gaat faken we hoe erg we het vinden, faken we love die er niet is. Terwijl we tijdens het leven die zelfde personen kapot maken.

Dagelijks mensen achtervolgen en constant heel naar over ze praten en schrijven is wreed. Dat brengt zeker mentale en lichamelijke problemen met zich mee en vaak zelfmoord.

De wereld is een mooie plek, helaas met veel vreselijke en wrede mensen. Als je naar de geschiedenis kijkt en erover leest is er niets veranderd. We leren blijkbaar totaal niets van de geschiedenis.

We hebben gebrek aan zelfreflectie en zelfcorrectie. We praten en praten, maar er verandert niets. Mensen zijn erg onbewust, hersenloos bezig en ijskoud.

Voor jongeren zijn er weinig goede voorbeelden om in deze wereld de beste versie van zich zelf te worden. We moeten jongeren daarom  dagelijks inspireren en helpen om een sterke positieve mindset en goede vaardigheden te ontwikkelen. Zodat jongeren kunnen overleven in deze koude wereld. 

Leugens

We gaan allemaal dood. Dus we kunnen beter normaal doen en aardig zijn tot die tijd. Veel mensen weten niet eens meer wie ze zijn. Ze hebben hun ziel verkocht aan geld, roem, likes en illusies. Dit is een tijd waarin velen lijden aan waanvoorstellingen.

Respect is geven en nemen. We moeten elkaar respecteren. Heb vooral respect voor jezelf als jou grenzen overschreden worden.

Veel mensen zeggen dingen in de media die veel erger zijn dan dat wat Kyrie heeft gedaan : Het delen van een link zonder woorden. Er wordt met twee maten gemeten. Velen kunnen wel alles zeggen en doen zonder restricties.

Het is maar welke kant van het verhaal je kiest om het jou waarheid te maken. Of de media te volgen en te geloven in leugens. Met de verkoop van veel leugens verdient de media geld.

He is free

Kyrie Irving staat los van Ye. Ze hebben niets met elkaar te maken, ze zijn 2 unieke getalenteerde Icons.

Kyrie is vrij om te doen wat hij wil. Hij heeft het recht om een link te delen en het recht om te informeren. We kunnen allemaal zelf nadenken en beslissen wat we ervan vinden. Censuur is niet nodig. ‘Freedom is no fear.’ We mogen vrij praten en vrij denken.

Geen enkel geloof of mening staat boven die van een ander. Wat de geschiedenis ook geweest is. 

Waarom zou je de hele tijd op je tenen moeten lopen? Waarom zou je bij iedere stap die je maakt met de holocaust bezig moeten zijn? Niemand is toch bezig met het slavernij verleden?

Money over Morals

Empathie, compassie, verdraagzaamheid en tolerantie hebben we allemaal hard nodig.

Weet jij nog wie je bent? Of heb je angst om te zijn wie je echt bent. Durf jij te doen en te zeggen wat jij wil? Wat kies jij geld of moraal?

Don’t talk, just do it. Stay true to yourself.

‘I have decided to stick with love. Hate is too great a burden to bear.’

Martin Luther King 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!