BLOG
3 september 2021
Auteurs: Jaïr & Anastacija  

Korter is beter

 

Het is eigenlijk heel logisch.

Er zijn allerlei studies die dit weerleggen, maar eigenlijk hebben we genoeg aan gezond verstand. Want ouderen waren ook jong, dus gewoon even back to history. Think before you talk.

Als je jong bent vind je het irritant als er elle lange tekst gebruikt wordt om je iets uit te leggen. Moeten wij nodig zeggen met die lange blogs zal je denken. 

Dat moet je toch even anders zien. Wij willen juist vernieuwen en verrijken door communicatie en actie. We hopen dat jong en oud onze blogs lezen, zodat jongeren beter begrepen worden. Wij zijn er om jongeren nog meer power te geven. Hebben we dat ook even uitgelegd.

‘YOUNG PEOPLE NEED TO BE INSPIRED, TOLD THAT THEY CAN ACHIEVE ANYTHING THEY SET THEIR MINDS TO.’

Jim Stynes

Communiceren en actie is de enige manier om verandering te realiseren. Daar zullen we lang over moeten communiceren voordat er iets zal gebeuren. Maar daar gaat deze blog niet over. ‘Back to the script.’

Is korter wel beter?

Jongeren vinden korter beter. Dus daar kan je lang over praten maar dan is het een kwestie van toepassen om je doel te bereiken. Als het kwartje eerder valt bij jongeren als je korter communiceert dan is dat toch prima.

Het is voor ouders, leraren en anderen die lang willen communiceren moeilijk te accepteren dat dit zo is. Toch is het beter om het wel te accepteren om met jongeren een betere band op te bouwen.

Jongeren willen begrepen worden. Als je ze niet begrijpt haken ze af en stopt de communicatie. Zo simpel is het. Dit aspect wordt veel moeilijker gemaakt dan het is.

‘OLD PEOPLE WERE YOUNG PEOPLE BEFORE YOUNG PEOPLE WERE PEOPLE.’

Tom Wyatt

Ouderen moeten dat goed begrijpen, want ze zijn ook jong geweest. Helaas verandert die hele mindset als ze ouder zijn geworden en zelf kinderen hebben. Dat is eigenlijk heel raar.

Je zou verwachten dat ze het bij hun eigen kinderen anders doen. Sommige ouders zullen dit ook wel doen. Helaas zijn er veel ouders die dit inzicht niet hebben.

Ouders worden boos, raken gefrustreerd en begrijpen daardoor hun kinderen helemaal niet meer. Ze verliezen kalmte die nodig is om alles juist goed te overzien. Ja, natuurlijk hebben wij dit ook meegemaakt.

Wie zijn je vrienden?

Wie zijn je vrienden en ik wie jij bent. Dat is een gezegde die we vaak hoorden tijdens opgroeien. Als je dat in het begin hoort denk je: dat is echt raar wat je nu zegt. Als je ouder wordt snap je het beter.

Niemand kan je vrienden voor je uitzoeken, dat doe je zelf. Het is wel belangrijk om te weten met wie je exact om gaat. Dus: Inderdaad, wie zijn je vrienden eigenlijk? Je moet weten of je daar een onderdeel van wil zijn of niet. Je moet de consequenties van die vriendschappen vroeg inzien en accepteren.

‘CHOOSE YOUR FRIENDS WISELY, AND ALSO CHOOSE FRIENDS THAT YOU CAN TRUST.’

Elyn Saks

De mensen die je om je heen hebt beïnvloeden je in alles, of je dat nou wil of niet. Dus: kies je vrienden goed uit. Daar hebben wij ook mee te maken gehad. Als je verkeerde vrienden uitkiest loopt je leven anders dan gepland. Soms worden bepaalde vrienden je dood of… ga je door die contacten en handelingen regelrecht de gevangenis in.

Op die momenten zal je ontzettend balen dat je met die mensen bent omgegaan. Helaas is het dan te laat. Wij denken na het lezen van die artikelen dat als jongeren meer educatie en ontwikkeling krijgen hun mindset verandert en dit minder snel kan gebeuren.

Jongeren moeten vroeg op al deze consequenties gewezen worden. Niet als ze twaalf of dertien zijn, vanaf kleins af aan. Op school ook. The School of Life moet meer onderwezen worden. Het echte leven is anders dan dat de school onderwijst. 

‘THE CROWD OF INFLUENCES STREAMING ON THE YOUNG SOUL IS SO GREAT, THE CLODS OF BARBARISM AND VIOLENCE FLUNG AT HIM SO STRANGE AND OVERWHELMING, THAT AN ASSUMED STUPIDITY IS HIS ONLY REFUGE.’ 

Friedrich Nietzsche  

De betekenis van de bovenstaande quote: De menigte van invloeden die op de jonge ziel stroomt is zo groot, de kluiten van barbaarsheid en geweld worden zo vreemd en overweldigend over hem heen geslingerd, dat een veronderstelde domheid zijn enige toevlucht is. 

Jij beslist zelf of je het geleerde doorvoert in je leven. Maar je hebt het dan in ieder geval wel geleerd. Als het je niet wordt geleerd weet je het niet en dan heb je een gebrek aan ontwikkeling en educatie. Triest maar waar.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid van kinderen ligt bij de ouders. Scholen en de overheid spelen hier zeker ook een hele grote rol in. Jongeren zitten de belangrijkste tijd van hun leven op school. Het zou goed zijn om daar meer te leren dan dat er nu gebeurt. Je leert niet genoeg op school. Dat is een feit.

Als je een oplettende leraar bent kan je heel goed zien wat kinderen nodig hebben. Het enige is dat het je moet interesseren. Er is meer empathie, tolerantie en focus nodig om dat waar te kunnen maken. Jongeren zitten dagelijks zo lang op school, het is eigenlijk ongelofelijk triest hoe weinig real life kennis er over gedragen wordt.

AS PARENTS ONE OF THE BIGGEST JOBS WE HAVE, IS TEACHING OUR CHILDEREN HOW TO RESOLVE PROBLEMS EFFECTIVELY. WE LIVE IN AN ERA WHERE EVERYONE IS QUICK TO ACT THE FOOL OVER SIMPLE ISSUES.’

Drexel Deal

Betekenis bovenstaande quote: ‘Als ouders is het onze grootste taak om onze kinderen te leren hoe ze effectief met problemen moeten omgaan. We leven in een tijdperk waarin iedereen snel dwaas doet over eenvoudige problemen.’

Educatie en ontwikkeling

Het is cruciaal om de juiste mensen om je heen te hebben. Want dat maakt het verschil in je leven. Je moet vroeg leren wat goed en fout is. Je moet vroeg leren wat de consequenties zijn van de keuzes die je maakt.

Om verandering te realiseren in het leven van jongeren zal veel anders aangepakt moeten worden vanaf kleins af aan. We moeten veel meer geven om het welzijn van jongeren. Anders zal de maatschappij daar nog meer veel last van hebben, zoals dat nu al gebeurt.

‘JEWS KNOW THIS IN THEIR BONES. OUR COMMUNITY COULD NOT EXIST FOR A DAY WITHOUT ITS VOLUNTEERS. THEY ARE THE LIFEBLOOD OF OUR ORGANIZATIONS, WHETER THEY INVOLVE WELFARE: YOUTH: CARE OF THE SICK AND ELDRLY, OR EVEN PROTECTION AGAINST VIOLENCE AND ABUSE.’

LaMelllo Ball 

Betekenis van de bovenstaande quote: Joden weten dit in hun botten. Onze gemeenschap zou geen dag kunnen bestaan zonder haar vrijwilligers. Ze vormen de levensader van onze organisaties, of het nu gaat om welzijn, jeugd, onderwijs, zorg voor zieken en ouderen, of zelfs bescherming tegen geweld en misbruik.

Er zijn zoveel psychologen en kind geleerden in Nederland die kunnen bijdragen aan verandering op hoog niveau. Waarom gebeurt dat niet? Waarom zijn er nog steeds zoveel problemen waar jongeren de dupe van worden? Terwijl er zoveel mogelijkheden zijn om verandering via scholen en de politiek te realiseren.

We moeten samen deze problemen tackelen. Want als we alleen blijven praten en praten zullen de problemen veel groter worden. Het gaat om focus en actie!

DO WE HAVE TO TALK IN ORDER TO AGREE OR AGREE IN ORDER TO TALK.’

Jose Bergamin

Dit is onze kortste blog ever. We hebben wel degelijk rekening gehouden met de titel: Korter is beter.

http://www.u-icon.nl

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!