loader image
For Real BLOG
28 oktober 2022 
U-ICON Redactie 

YE

Free thinker, free talker, free do-er and genius entrepreneur Kanye West. Eigenlijk moeten we gewoon YE zeggen en schrijven.

We weten het. Hij zal er niet vrolijk van worden als we zijn volledige naam schrijven, we moeten nog even wennen aan die afkorting.

In het interview met Pierce Morgan heeft hij verteld dat hij zich niet meer wil identificeren met de slavennaam Kanye West. Natuurlijk heeft hij ieder recht om zijn naam te veranderen. Hij heeft het recht om te doen en te zeggen wat hij wil.

Alleen is de wereld daar nog niet helemaal klaar voor. De media en de wereld zijn helaas hypocriet. Je mag zeggen wat je wil in een veilige omgeving. Maar niet als iedereen dat kan horen. En dat is hypocriet. Vooral als het over macht en racisme gaat moet dat vooral achter gesloten deuren blijven. Anders wordt je gecanceld en mag je niet meer mee doen aan ‘the game’.

Cancelen is hypocriet

Waarom moet je hypocriet zijn? Je moet rechts of links zijn. Je moet dit of je moet dat. Nee, je moet helemaal niets. Je moet gewoon jezelf zijn. Zeggen wat jij wil en vindt. Vertellen wat jou ervaring en waarheid is.

Niemand hoeft het met jou waarheid eens te zijn. Je weet tenminste wel direct met wie je te maken hebt. Je kan respectvol met elkaar praten en een eerlijk gesprek voeren. Volgens ons is dat waar communiceren omgaat. Gewoon eerlijk praten, zonder constant fake te zijn. De communicatie open houden is belangrijker dan cancelen.

Niet zeggen wat anderen willen horen, maar jou point of view uitleggen. Jouw waarheid openbaar maken. Zonder direct gecanceld te worden. Mensen cancelen is hypocriet en onnodig. Waarom wil je anderen het zwijgen opleggen?

‘In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.’

George Orwell 

Negatief

Wat wij waarderen aan Ye is dat hij eerlijk is. Ja, hij zegt het cru maar het is zijn waarheid. Hij ervaart het zo en kiest ervoor om er op die manier over te praten. Hij wil zich uiten. Zijn frustratie laten zien en uitleggen wat er in hem omgaat. Hij wil dat die mensen waar het over gaat weten wat hij vindt. Hij wil vooral laten zien dat hij erover durft te praten.

Hij zegt het niet met mooie woorden die van hem verlangd worden. Maar moet dat? Hij is een artiest, een ICON op veel gebieden, en bepaalt zelf hoe hij dat doet. Veel media is negatief als het over Ye gaat. Hij weet eigenlijk heel goed hoe hij de media moet bespelen. Hoe hij de media gek maakt. Dat ze toch luisteren en het dagen lang over hem hebben.

Meelopen

De media overdrijft alles en geeft het een eigen wending. Hij heeft kritiek over witte mensen en over zwarte mensen. Hij is een voorstander van Trump en dan? Hij is kritisch over zijn ex. Dat is allemaal zijn mening. Dat maakt hem tot de persoon, artist en beroemdheid die hij is.

Hij heeft een uitgesproken mening. Hij zegt en doet wat hij wil. We hebben allemaal oren en ogen en we beslissen zelf wat we wel en niet geloven en vinden. Bijna niemand zegt open en eerlijk wat ze echt vinden, want niemand wil gecanceld worden. Meelopen en zelf niet goed nadenken is makkelijker. We hoeven het helemaal niet met elkaar eens te zijn, dat kan ook niet want we zijn allemaal anders.

Lef

Ye is een bijzondere ondernemer en een voorbeeld voor velen. Vooral als het gaat over zeggen wat je vindt. Er wordt altijd gepraat over zijn mentale issues, omdat zijn gedrag voor velen afwijkt van wat zij vinden.

Super hypocriet, want de meeste mensen doen en zeggen hele gemene dingen in het geheim, en dat geldt ook voor mensen in de media die Ye als gevaarlijk bestempelen.

Hij heeft lef om te zeggen wat hij wil zeggen. Psychische problemen hebben daar niets mee te maken, het heeft meer te maken met frustraties omdat je niet goed behandeld wordt.

Daarnaast is zijn mind heel snel en kan niet iedereen hem volgen. Hij heeft gewoon een andere state of mind. Hij gelooft niet in de geschiedenis en vindt dat het om het nu gaat. Hiermee wordt eigenlijk al heel veel duidelijker.

Fake wereld

Hij is zijn verstand niet verloren. Hij doet precies wat hij wil en is niet bang om de consequenties daarvan te aanvaarden. Hij is angstloos. Dat kunnen niet veel mensen zeggen of hem nadoen. 

We leven in een fake wereld waar we alles doen voor likes en te ver gaan om aardig gevonden te worden. We zijn een click baite wereld geworden die negativiteit constant stimuleert. 

Je moet doen en zeggen wat mensen willen horen, anders wordt je gecanceld. Je mag vooral niet jezelf zijn. De wereld wilt nepheid. Anders wordt je niet geaccepteerd.

‘The truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t going away.’

Elvis Presley   

Ongekend

Ye voelt zich onbegrepen. Hij zegt dingen waar hij mee zit om zich te uiten. Hij vindt dat hij daar recht op heeft en uit zich hoe hij dat wil. Hij deelt zijn innerlijke mind. Eigenlijk heel mooi. Want hij legt veel uit.

Dat heeft niets te maken met dat hij gek is. Het heeft te maken met onbegrip in de fake wereld waarin we leven. De media en business wereld waar hij zich in begeeft, en die alleen gaat over geld verdienen en over lijken gaan.

Het maakt in de business wereld niet uit wie je moet inschakelen of uitschakelen om je doel te bereiken. Dat is nou eenmaal zo in veel business. 

Hij komt op voor zichzelf. Wie gaat het anders voor hem doen? Hij zal dat zelf moeten doen. Want je staat er bijna altijd alleen voor, totdat je zelf de oplossing vindt moet je de klus zelf klaren. Zijn eerlijkheid en oprechtheid is ongekend.

Wat zegt Ye?

Wat zegt Ye eigenlijk? Hij zegt dat de Joodse mensen die de baas zijn van de business waar hij deel van uit maakt hem tegenwerken. Hij heeft het over belangrijke Joodse mensen in de muziek, entertainment, mode en bank business waar hij mee te maken heeft. Dat deze mensen verantwoordelijk zijn voor deals die voor hem niet door gaan. 

Is zijn manier een goede strategie? Misschien wel en misschien niet. De toekomst zal dat laten zien. Hij heeft in ieder geval de ballen omdat te doen en ons te leren over zaken waar we niets van wisten. Zo kijken wij ernaar. Wat kan je leren van de dingen die hij werkelijk aankaart. 

Ze willen verzwakken wat hij zegt. Je kunt niet negeren wat hij zegt. Niemand durft wat hij doet. Hij is niet perfect, maar hij heeft opmerkelijke gaven. Ye is een family man en vecht voor zijn gezin. 

‘The truth is not always beautiful, nor beautiful words the truth.’

Lao Tzu 

Weinig vrienden

Ye is van een totaal andere level, een super slimme en rijke selfmade ondernemer. Toch zie je dat niet veel mensen aan zijn kant staan. Als je vertelt hoe het zit, keren mensen zich tegen je en heb je maar een paar vrienden.

Candace Owens, Grant Cardone, Roseanne Barr, Russel Simmons, Erykah Badu en Damon Dash zijn bekende mensen die hem wel openlijk steunen. 

Respect

Wij hebben respect en bewondering voor Ye omdat hij echt is. Hij heeft geen schaamte. Iets waar we bijna allemaal wel last van hebben. Schaamte is een groot probleem. Door schaamte kan je nooit echt zijn wie je werkelijk bent.

Ye is real. Hij zegt wat hij vindt en heeft lak aan wat een ander vindt van zijn mening. Is het kwetsend wat hij zegt? Alleen als je je aangesproken voelt zal je dat inderdaad vinden. Kan het allemaal wat hij zegt over Joodse mensen?

Hij zegt dat zijn uitspraken niet over Joodse mensen in het algemeen waren. Hij had het over de business mensen die hem tegenwerken in deals en business. Dat heeft hij duidelijk uitgelegd.

Het is krachtig als je daarvoor wereldwijd bij Pierce Morgan je excuses maakt aan de mensen die je niet wilde kwetsen. Maar daar wordt niets over gezegd. Ye heeft meer love dan men denkt.

Eerlijk

Zijn woordkeus is bijna altijd radicaal en eerlijk. Dat is niet nieuw. Voor de aandacht die hij krijgt heeft het gewerkt. Want aandacht is wat hij wil voor deze situatie. Het was een gekkenhuis op alle media kanalen in Amerika. Zijn doel was bereikt.

De media houdt enorm veel van negativiteit dus blijft daar heel lang over schrijven, twitteren enzovoort, waardoor het steeds meer escaleert. De media melkt alle negativiteit dubbel en dwars uit, want uiteindelijk verdienen ze daar geld mee. 

Onthult de industry

Ye onthult de business industrie waar hij mee te maken heeft, en daarom wordt hij gecanceld. Hij is niet tegen Joodse mensen. Hij zegt dat specifieke mensen de business industrie onder controle hebben en dat bevalt hem niet. Het is een feit dat Ye begrepen wil worden en wil raken met zijn woorden. Dat zijn woorden hard raken dat blijkt.

Zijn woorden en daden geven in ieder geval veel aandacht en veel stof om de media weken lang aan de gang te houden. Ze geven Ye op deze manier veel meer macht dan ze denken. Ye is a free thinker en een free talker en zal dat altijd blijven. Hij is unscripted. 

Ze willen Ye zijn invloed uitschakelen. De reden waarom ze zijn naam niet uit hun mond houden, is omdat ze proberen het verhaal over zijn personage te beheersen. 

Macht misbruik

Willen ze iedere keer doen alsof hij gek is zodat we niet naar hem luisteren? Ze genieten ervan als iedereen hem laat vallen. Hoe noem je dat? Volgens ons is dat je macht heel verkeerd misbruiken. Waarom zou je anderen oproepen om iemand te cancelen?

Ye bedoelde Def Con 3 en niet Death Con 3. Dit heeft hij uitgelegd. Def Con heeft 6 levels, De defensiegereedheidsvoorwaarde (DEFCON) is een waarschuwingsstatus die wordt gebruikt door de strijdkrachten van de Verenigde Staten. 

Zijn intentie is om iets uit te leggen. Hij is niet antisemitisch. Helaas wil iedereen horen wat hij wil horen. Klokkenluiders worden altijd gecanceld, kapot gemaakt of vermoord. Hardhandig worden ze gestraft en het stil zwijgen opgelegd.

Controle

Iedereen kan zeggen wat hij of zij vindt. Dat is je wettelijke recht. Niet iedereen zal je fan zijn en ook dat mag. We zijn wereldburgers en hebben recht van spreken. Of mensen je begrijpen is een tweede.

Ook al cancelen ze je moet je blijven wie jij bent en zeggen wat jij wil. Misschien moet hij een nieuw interview geven en zaken die niet goed begrepen zijn rechtzetten.

Misschien wilde Ye wel vrij zijn van al die contracten en heeft hij het bewust gedaan? We zullen het in de toekomst nog lezen en horen. Wat een feit is, is dat als deuren dichtgaan, er ook andere deuren open gaan. En je ziet direct wie echt je vrienden zijn.

In Drinkchamps geeft hij eerlijk toe dat hij jaloers is op de Joodse community. Ye wil gelijkheid. Hij wil laten zien wat hij fout vindt. Hij wil een plaats aan tafel. Hij wil geaccepteerd worden.

Roem & Geld

Zijn ex-partner kunnen wij totaal niet serieus nemen, met haar media berichten. Zij doet werkelijk alles voor geld en media aandacht. Ze gebruikt mensen om bekender te worden. Als ze nog een relatie met hem had zou ze hem steunen.

Hij heeft haar al roem, geld en mixed kinderen opgeleverd die ze wilde dus ze is al lang klaar met hem. Ze is vast al op zoek naar haar volgende slachtoffer.

Humanitair

Het zou humanitair en rechtvaardiger zijn als de media en alle mensen die in deze kwestie zo hypocriet zijn, een eerlijker standpunt innemen over het conflict tussen Israel en Palestina. Praat hier meer over. In plaats van het constant over Ye te hebben en mensen in hokjes te plaatsen.

Een ‘heilige oorlog’ voor een heilige staat bedacht door Theodor Herzl een Joods-Oostenrijkse activist en journalist. Het was zijn idee dat deze Joodse staat moest komen in Palestina. 

Dit is een hevig conflict dat zoveel mensen heeft vernietigd en dat gebeurt nog steeds. En dit is de reden waarom velen niet meer in leven zijn. Waarom wordt deze jaren lange ellende door de media en bedrijven wereldwijd vermeden en dood gezwegen? Dit is een belangrijke haat kwestie om vaker over te schrijven en praten. Of niet?

Vooral omdat het leven van jongeren door volwassenen verwoest wordt.

Beter communiceren

Zoals Ye zelf zei: ‘Hurt people hurt people’. Daarmee zegt hij alles. Dus in plaats van veroordelen kunnen we iemand ook helpen door echt te luisteren. We moeten alles eerlijk benoemen om elkaar te kunnen helpen.

We moeten allemaal beter communiceren om elkaar goed te begrijpen. Het is precies zoals Rihanna in haar nieuw liedje Lift Me Up zingt : Keep me Safe, We need Light, We need Love.

Hoe dan ook, Always Speak Up. 

‘Who are you to judge him when he came from nothing. The American dream and you witness it. Shame on America for continuing to kill our leaders, especially our black geniuses. This is not a new thing it’s just a shameful thing.’

Grant Cardone over Ye op IG 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!