loader image
For Real BLOG
3 juni 2022 
U-ICON Redactie 

Johnny Depp

 

Hier is maar 1 woord voor en dat is Gerechtigheid. 

Amber Heard is door de jury schuldig bevonden aan smaad met kwaadwilligheid en veroordeeld tot betaling van 15 miljoen dollar. De rechter heeft dit bedrag verlaagt naar 10.350 miljoen dollar.

Opkomen voor mishandelde vrouwen is moeilijk en opkomen voor mishandelde mannen is nog moeilijker. Door johnny Depp is dit stigma doorbroken en het spreken hierover.

Dit is geen overwinning tussen mannen en vrouwen. Dit is een overwinning voor slachtoffers van huiselijk geweld overal in de hele wereld. Dit is een stap dichter bij echte gendergelijkheid in de rechtbank en dat betekent  “schuldig tot het tegendeel bewezen is.”

We hopen dat dit een wake-up call is voor Nederland en de hele wereld dat huiselijk geweld geen genderkwestie is. Mannen kunnen worden misbruikt en mishandeld, en ook vrouwen kunnen de daders zijn.

Het bewijs

Het bewijs in deze zaak was en is enorm duidelijk en geloofwaardig.

Het verbaast ons niet dat Johnny Depp heeft gewonnen. Het feit is dat Amber Heard haar leugens overduidelijk zijn. Het is een grote overwinning voor Johnny Depp. Hierdoor zal hij zijn carrière terug krijgen die zij hem ten onrechte had afgenomen met al die leugens.

Het betekent dat mannen zich ook kunnen uitspreken, en dat je niet zomaar keihard over iemand kunt liegen en diegene zijn leven zomaar kan verpesten. Dit is een overwinning voor zowel mannen als vrouwen die huiselijk geweld hebben overleefd.

Johnny Depp kan met een opgeheven hoofd verder met zijn leven. Wat Amber Heard betreft, hopen we dat ze verantwoordelijkheid neemt en dat ze hulp krijgt die ze hard nodig heeft. Zodat ze haar fouten inziet en er iets van leert. Want ze heeft een baby en om haar als moeder te hebben is triest. 

‘I’am not upset that you lied to me, I’am upset that from now on I can’t believe you.’

Friederich Nietzsche 

Ze blijven liegen

Het is ongelofelijk dat mainstream media zoals als Vogue, Elle, Rolling Stone, The Guardian, CNN, enzovoort Amber Heard blijven steunen in onrecht. Zij is geen slachtoffer van huiselijk geweld. Ze is de dader. Waarom is het zo moeilijk voor mainstream media om eerlijk te communiceren terwijl alle feiten en bewijs duidelijk zijn. Ze steunen een leugenaar en dat is crazy.

De rechtszaak heeft 6 weken geduurd. Ze heeft getuigenissen afgelegd van 4 dagen. Er is heel goed naar haar geluisterd en ze is afgewezen door haar leugens en het bewijs. De jury geloofde haar niet. Het systeem werkt, alleen niet in haar voordeel.

Iedereen moet gehoord worden en je moet niet zomaar iemand geloven zonder reden of bewijs. De uitspraak is een overwinning voor alle slachtoffers.

Als je alle vrouwen moet geloven, ongeacht de claim en het bewijs ondermijn je de MeToo-beweging en dat is verwoestend. “Falses in uno, Falses in Omnibus = False in one thing, False in everything.” Dit is wereldwijd en vooral in Amerika nog steeds een wettelijke stelregel. 

Fataal

Ze liegt dat ze geld gedoneerd heeft. In audio tapes geeft ze toe dat ze hem geslagen heeft. Ze zegt zelfs dat niemand hem zal geloven als hij zijn verhaal zal vertellen.

Ze heeft tijdens het kruisverhoor op 26 mei 2022 toegegeven dat zij het opiniestuk in de Washington Post wel over hem heeft geschreven. Ze wist dus dat wat ze schreef vals was. En dat is precies waar de rechtszaak over ging. Dat heeft iedereen die de zaak volgt gehoord en gezien.

Haar statement van 1 juni dat het systeem en de jury gefaald heeft is het verdraaien van de waarheid en weer een leugen. De uitspraak was geen tegenslag, liegen was de tegenslag. Er is voor de MeToo- beweging geen tegenslag. Zij misbruikt de MeToo-beweging.

Zij heeft gefaald door leugens te vertellen en met bewijs te knoeien. De wereld ziet dit en weet dat. De jury zag dat en weet dit. Ze heeft precies gekregen wat ze verdient.

Het is walgelijk dat Amber Heard denkt dat alleen omdat ze een vrouw is, ze het recht heeft om het leven van een man te ruïneren. Ze heeft een koekje van eigen deeg gekregen omdat ze bewust besloot om Johnny Depp te belasteren.

Al die leugens zijn haar fataal geworden.

‘If you tell the truth, you don’t have to remember anything.’

Mark Twain

Gerechtigheid

Ze liegt sinds mei 2016 en dat is vreselijk. Daarom ontvangt ze zo veel shit op social media. Velen kijken dwars door alle bulshitt en leugens heen. Ze heeft haar zaak niet bewezen. 

Johnny Depp gaf niet om het geld. Hij wilde zijn onschuld bewijzen aan de hele wereld en dat is precies wat hij gedaan heeft. Zijn advocaten waren heel erg goed.

De jury heeft gedaan wat ze moesten doen. Ze geloofde haar niet toen ze zei dat hij haar had misbruikt en mishandeld.

Het gaat om waarheid en gerechtigheid. De waarheid doet ertoe. Gerechtigheid is geserveerd.

Tarana Burke

Tarana Burke, de oprichter van de #MeToo-beweging, schrijft 2 juni op haar instagram: “De manier waarop #MeToo is vertegenwoordigd en gemanipuleerd tijdens de Johnny Depp vs Amber Heard rechtszaak is een giftige catastrofe en een van de grootste laster van de #MeToo-beweging die we ooit hebben gezien.” Duidelijker kan het niet.

Wij zijn fans van gerechtigheid.

Een leuk weekend en tot 1 juli.

‘Truth Never Perishes.’

‘Waarheid vergaat nooit.’

Johnny Depp

Spread the love

Feedback

1 Reactie

  1. Esther Nijdam

    Totaal niet mee eens. Waar is het bewijs dat Amber heeft gelogen? O die audio opnames waar telkens alleen een geschikt gedeelte van werd uitgezonden en niet de hele tapes. En dat ze depp geslagen heeft was al bekend. Toen ze haar zus wilde verdedigen sloeg ze hem met een vuist in het gezicht. Dat is het enige bewijs dat ze hem heeft geslagen. Ik geloof Amber! Johnny Depp is een leugenaar.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!