loader image
For Real BLOG
7 oktober 2022 
Chevirio & Anastacija  

In Loving Memory

 

Het is alweer langer dan een jaar geleden. 

De tijd gaat hard. We beginnen allebei aan een nieuw hoofdstuk in ons leven. Dat kunnen we niet doen zonder terug te denken aan jou. Want we vergeten onze loved ones nooit.

We hebben jou ons hele leven gekend. Het is zo ongelofelijk dat je nu al iets langer dan een jaar niet meer bij ons bent. We denken vaak terug aan toen we jonger waren en je eigenlijk altijd een onderdeel van ons leven bent geweest.

We gingen samen naar pretparken, ook naar Halloween Fright Nights met een groep vriendjes en vriendinnen en op vakantie. Iedereen was altijd onder de indruk van jou. Je maakte het iedereen altijd naar de zin. Je kon ontzettend veel en ook nog eens over alles meepraten. Je wist altijd wat er in de kranten stond, las veel boeken en vertelde daarover.

Je hield van boekenwinkel Athenaeum. Je ging naar concerten in het Concert Gebouw, Paradiso, Melkweg en het Bimhuis. Je hield van muziek spelen op je basgitaar, je contrabas en je trompet. Je was een groot fan van Klassieke muziek, van Jazz en het North Sea Jazz Festival. Ja, al die dingen vonden wij bijzonder. Je was gewoon speciaal. Hoe je met ons omging vonden we altijd leuk aan jou. Je wilde ons altijd blij maken.

‘Love is the whole thing. We are only pieces.’

Rumi

Wat zou jij zeggen?

Iedere keer als we een beslissing nemen wat U-ICON betreft denken we: “Wat zou Aloysius zeggen, wat zou hij ons adviseren?” En dan weten we het weer. Je zou zeggen: ‘Doe wat jij denkt dat het beste is, volg je gevoel. Gebruik je intuïtie want dat is leidend in het leven. Je kan veel bereiken als je er voor werkt en je hersenen gebruikt. En je zei altijd: Schrijf alles op.”

En je zou ook zeggen: “Stick To The Script, volg je plan, pas het aan als het nodig is maar blijf je plan volgen. Doe je best, wees succesvol en voor al gelukkig bij alles wat je doet. Laat je door niemand gek maken. Dat laatste zeggen we veel tegenwoordig.

Het is zo raar dat we niet meer met je kunnen praten, je nooit meer zien. We kijken naar je foto’s en denken dan: ”Nee, dat kan gewoon niet waar zijn.” Het lijkt altijd alsof je ieder moment kan binnen lopen, alsof je niet echt weg bent.

We missen je lach, je grapjes, je aanwezigheid, je aandacht en love. Want love had je heel veel voor iedereen om je heen. Je blijft voor ons altijd heel speciaal. We zijn er dankbaar voor dat we jou hebben gekend. Dat je ons altijd aandacht gaf en dat je een mentor voor ons bent geweest, ook al waren we ons daar toen niet bewust van. 

‘Your task is not to seek love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.’

Rumi

Niet zo gewoon

Het feit dat we allemaal dood gaan is voor ons iets om niet goed te bevatten. We willen er eigenlijk liever niet aan denken. Het is best moeilijk om over de dood te praten. Wij ervaren dat toch als eng en mysterieus. Alsof als je erover praat, je het aantrekt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het is goed om erover te praten weten we en toch tegelijkertijd te heftig.

Waar we ons iedere dag veel bewuster van zijn is dat we alle lieve mensen om ons heen veel meer echt moeten zien en iedere dag samen gelukkiger en dankbaar moeten zijn. Je loved ones moet je iedere dag Love geven, niet pas als ze er niet meer zijn. We nemen vaak alles maar als gewoon. Maar het is allemaal helemaal niet zo gewoon, en dat besef je later pas.

Waarom leren we niet meer over de dood op de lagere school of het voortgezet onderwijs, geen enkele les gaat over de dood? Hoe je ermee omgaat, wat het met je doet. Of hoe je moet rouwen, hoe je met die gevoelens om kan gaan. We leren op school niets over het ‘echte’ leven, gek eigenlijk.

We denken steeds dat we er altijd zullen zijn. Terwijl alles in het leven tijdelijk is en voor iedereen eindigt met de dood, en het verdriet daarvan voor de mensen die achterblijven. De dood is hoe heftig ook, helaas een onderdeel van het leven.

Levenslessen

Je vertelde ons over belangrijke personen zoals Dr. Bruce Lipton en Dr. Joe Dispenza, Louise Hay en ook over Sadhguru. Dat ze ons leren over belangrijke levenslessen dat we ze moeten volgen op social media om nog wijzer te worden. Dat hebben we trouwens nog steeds niet gedaan. Je weet wel, jongeren luisteren niet altijd direct. Maar dat zullen we zeker nog wel doen.

Het was leuk dat je Sadhguru verhalen en levenslessen met ons deelde. Daardoor hebben we nog meer mooie herinneringen gekregen om aan jou terug te denken.  

Namasté Aloysius

We willen tot slot zeggen dat we je heel erg missen en van je houden. We zullen nooit vergeten dat je ons veel hebt geleerd, en we gebruiken dat in ons leven. Als we het nodig hebben zullen we zeker naar meer van je levenslessen zoeken. Bedankt voor alles wat je met ons deelde.

Je bent over een paar dagen jarig. We denken altijd aan jou met heel veel Love. Namasté Lieve Aloysius.

‘When you arise in the morning, think of what a precious privilege it is to be alive, to breathe, to think, to enjoy, to love.’

Marcus Aurelius

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!