loader image
For Real BLOG
4 februari 2022 
Chevirio & Anastacija  

Het leven is hard en te kort

 

Het leven is voor ons meestal leuk en gezellig.

We zijn eigenlijk altijd bezig met multitasken, doorplannen, niet te veel na denken en gewoon steeds maar doorgaan met alles, werken, sporten, leren, enzovoort. Zo gaat het wekelijks bijna bij iedereen, of niet?

Onsterfelijk

We spraken met een een koppel en ze zeiden: ‘De meeste mensen leven iedere dag alsof ze onsterfelijk zijn. Bijna niemand is er mee bezig of zich ervan bewust dat je er morgen niet meer kan zijn.’

Ze zeiden, ‘het is voor veel mensen niet prettig om te denken aan sterfelijkheid. Niemand wil er echt over praten. Alhoewel we er dagelijks via ons eigen leven of de media mee geconfronteerd worden.’

Toch valt het kwartje niet bij ons en denken we dat het alleen een ander overkomt. Alsof het ver van ons af staat en wij zelf nooit dood zullen gaan.

Eigenlijk is het onbegrijpelijk, zeiden ze, dat we vanaf kleins af aan op school niets leren en thuis bijna niet praten over de dood. Want het leven is verbonden aan de dood. Veel mensen willen niet geconfronteerd worden met deze emoties.

‘The trouble is, you think you have time.’

Buddha

Volg je hart

Ze vertelde verder: ‘ Wij hebben zelf mee gemaakt dat je ongelukkig wordt als je niet je hart volgt. In plaats van ongelukkig te zijn moet je alles uit het leven halen en er voor zorgen dat je precies doet wat jij wil zodat je gelukkig bent. Volg echt je hart.

Leef nooit het leven van een ander zeiden ze. Hiermee bedoelen we dat je nooit iets moet doen wat je zelf niet wilt. Behalve naar school gaan en normale dingen die je gewoon moet doen natuurlijk, dat hoort bij het leven. 

Maar doe nooit iets waardoor jezelf verraadt en kapot maakt. Raak nooit je eigen waarde en principes kwijt voor wat en wie dan ook in het leven. Want als je dat doet is dat het begin van veel problemen in je leven. Denk daarom goed na voordat je iets doet of zoek hulp als je er niet uitkomt.

Volg jou gevoel

Familie of vrienden kunnen niet voor jou bepalen wie je vrienden zijn of van wie je mag houden. Doe wat jij wilt. Volg altijd jou gevoel en leidt bewust je eigen leven. Soms moet je afscheid nemen van mensen om dat te kunnen doen.

Volg niet de lifestyle van een ander. Vertrouw op jezelf, op je intuïtie. Wordt geen slachtoffer van verkeerde keuzes. Dit is de enige manier om gelukkig te zijn en zonder stress te leven, vertelden ze.

Vaak weten de meeste mensen niets over het leven en waar ze gelukkig van worden, omdat ze niet hebben geleerd om te voelen en echte verbinding met zich zelf en anderen te maken’. Serieus dat is echt zo, zeiden ze.

Laat niemand de baas over jou leven spelen en voor jou bepalen wat goed of slecht is. Helaas leren velen dit te laat. Want dit is iets dat je geleerd moet worden.

‘If you want love, don’t hide from yourself.’

Rumi

Lieve Steven

Nou, dat was een lang, leerzaam en pittig gesprek wat we met ze hadden. Dit gesprek is voortgekomen uit het feit dat we aan ze vertelden dat een dierbaar persoon van ons afgelopen maandag is overleden.

Ja, dat is de reden dat we er doorheen zitten deze week, en dat zal nog een tijdje duren. We hopen dat je net als wij weer iets wijzer bent geworden. Het is heftig om er over na te denken dat we allemaal dood gaan. Niet te bevatten en bizar!

We willen deze blog eindigen met een ode aan een dierbare van ons.

Lieve Steven we houden veel van jou. We zullen je nooit vergeten. Gone too soon! Je was nog zo jong. Het is ongelofelijk en zo verdrietig. Je was een mooi mens en je hield van verbinding. Rest in Love & Power. 

‘Happiness is when what you think, what you say and what you do are in harmony.’

Ghandi

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!