loader image
For Real BLOG
1 juli 2022 
U-ICON Redactie 

Respectloos

 

Het was niet de bedoeling. 

We kregen een bericht. Er werd gevraagd: “Wat vinden jullie ervan dat de Nederlandse Bank zijn excuses vandaag aanbiedt voor het Slavernij verleden.”

Wij hadden zoiets van: “Waarom zouden wij daar nu opeens iets van moeten vinden. Wij zijn wereldburgers, we werken samen met jongeren uit diverse culturen.” Toen dachten we okey, we zullen onze blog hierover schrijven en onze ongezouten mening geven. Terwijl deze blog met dit onderwerp totaal niet de bedoeling was.

Dus wij direct uit op onderzoek. Het eerste wat we vonden was een artikel in de Trouw van 12 februari 2021. De kop is Rutte: Dit kabinet maakt geen excuses voor de slavenhandel. Het demissionaire kabinet zal geen excuses aanbieden aan de nabestaanden van slaven uit Suriname, de Antillen en Indonesië, vanwege het tot slaaf maken van hun voorouders.

Wij hebben het aandachtig gelezen en dachten wtf. Waarom zou je eigenlijk geen excuses aanbieden. Dat hebben ze toch ook gedaan voor hun fouten over corona, of ze het echt meenden is een tweede. Corona heeft twee jaar geduurd en slavernij twee honderd jaar. Dus hallo! Slavernij is foute foute shit. Als je dat weet waarom zou je dan niet gewoon humble zijn? Dat is respectloos en begriploos.

‘As long as people can be judged by the color of their skin, the problem is not solved.’

Oprah Winfrey

Slap gebabbel

Wat maakt het uit dat Rutte of wie dan ook het zelf niet gedaan hebben. Nederland heeft zich verrijkt met het bloed en zweet van slaven. Dus indirect hebben Rutte, zijn kabinet en velen uit Nederland financieel baat gehad bij die uitbuiting. Door hun voorouders zijn alle Nederlanders erbij betrokken. Dat is reden genoeg om respect en begrip te tonen. We moeten dingen zien zoals ze zijn en ze niet verdraaien of wegmoffelen

Het is slap gebabbel. We hebben begrip voor veel, maar niet voor deze onzin die Rutte uitkraamt. Je moet blijkbaar van goede huize komen om nederig te zijn, daar staat een universitaire opleiding los van. Dat heeft met karakter en bewustzijn te maken. 

‘It is certain, in any case, that ignorance, allied with power, is the most ferocious enemy justice can have.’

James Baldwin 

Hoe je het wendt of keert alle kabinetsleden zijn doodgewone ambtenaren. Klinkt misschien een beetje lullig maar het zijn geen ondernemers. Geen bazen. Geen proactieve aanpakkers. Alles duurt eindeloos lang voordat het door honderdduizend molens is gegaan en achterkamer politiek. Constant maar samenspannen.

De VVD betekent: De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Als dit de betekenis is moeten zij als eerste excuses aanbieden aan de nabestaanden van slaven uit Suriname, de Antillen en Indonesië, vanwege het tot slaaf maken van hun voorouders. Slavernij is allesbehalve vrijheid en democratie. Ze staan toch voor Vrijheid en Democratie? Of toch niet?

Ze lijden persoonlijk niet, ze hebben een goed leven. Dus ze voelen en weten helemaal niets. Ze hebben geen empathie. Ze begrijpen niets van het volk dat ze horen te dienen. Kijk maar naar die kwestie van de kinderopvangtoeslag. Eindeloze drama en het criminaliseren van mensen waar de politiek en Rutte bij betrokken zijn.

En al die onwetendheid en slechte communicatie over corona. Ze weten zelf ook niet wat ze met al die verschillende zaken aanmoeten, ze doen maar wat. Ze zijn de weg kwijt. Ze experimenteren met levens van anderen. Hoe kunnen we deze mensen nog serieus nemen. Is toch niet gek dat veel jongeren niet stemmen?

‘ Not everything that is faced can be changed, but noting can be changed until it is faced.’

James Baldwin  

Hendrik Verwoerd

Tijdens ons onderzoek stuiten we ook op Hendrik Verwoerd. Dat komt door een van onze redactie medewerkers. Die appt ons: check ook dit even. Wauw we zijn helemaal flabergasted en in shock. Een Nederlander uit Amsterdam blijkt de Architectect van de Apartheid te zijn. Hij is de vormgever van het apartheidsysteem in Zuid-Afrika. We kijken elkaar aan en zeggen tegelijkertijd: ‘Wist jij dit? Nope!’

Deze man komt helemaal uit focking Amsterdam om even apartheid in Zuid-Afrika te organiseren? Hij was een journalist en politicus. OMG ook dat nog! Foute boel Minister President Rutte.

Wij doen je hierbij 2 links toekomen zodat je weet wie deze respectloze man was. Want dit hebben we op school bij geschiedenis niet geleerd. Hhmmm… vreemd trouwens. Hierdoor begrijpen we de Nederlandse arrogantie iets beter. Hendrik Verwoerd had wel last van een enorme hoogheidswaanzin en daarbij ook nog een respectloze en begriploze visie. Dit gedrag zien we ook bij Baudet en Wilders. Wat een rotzooi allemaal.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_Verwoerd

https://historiek.net/apartheid-1948-1990/6826/

‘A riot is the language of the unheard.’

Dr. Martin Luther King 

Wij zijn tegen onrecht

Wij zijn anti-discriminatie, anti-racisme, anti-kinderarbeid. Anti-vervuiling van het milieu en de aarde en we zijn tegen nog veel meer onrecht. En vooral tegen het niet inclusief zijn ook al wordt er steeds gezegd we zo inclusief zijn, dat is nog steeds niet zo.

Want dat betekent dat Rutte moet beseffen dat Nederland wel degelijk exclusief bezig was tijdens de slavernij en dat nog steeds in veel dingen is. Het is blijkbaar moeilijk om eerlijk en bewust te zijn. Er is zoveel ellende in de wereld dat we niet snappen waarom je geen excuses aanbiedt als je weet dat het fout was. Fouten worden dus steeds herhaald.

Wij houden van Nederland, maar helaas is niet alles zoals het moet zijn. We zijn allemaal wereldburgers. We weten heel goed wat onze afkomst is, waarom zou je dat verloochenen. We zijn allemaal een super mix van veel mooie culturen.

Het maakt ons tot wie we zijn en het leert ons ook dat verandering nodig is. Want media moet en kan anders. Daarom U-ICON. Jongeren moeten er veel meer bij betrokken zijn om verandering en verrijking waar te maken. Want niemand zal dat voor ons doen. Wij moeten dat zelf doen, maar dat kunnen we alleen samen doen.

Wij zijn fans van gerechtigheid dus slavernij kan niet, nooit niet. Stand Up & Speak Up altijd over onrecht, en laten we dat met elkaar veel meer doen.

‘In a racist society it is not enough to be non-racist, we must be anti-racist. 

Angela Davis

 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!