loader image
Selecteer een pagina
For Real BLOG
27 januari 2023 
Redactie U-ICON 

Harry & Meghan 

 

Ze vertellen hun verhaal en daar hebben ze recht op. 

Waarom ze hun verhaal vertellen? 

Harry Henry Charles Albert David is geboren op 15 september 1984, hij is 38 jaar. Hij is de jongste zoon van de Britse koning Charles III en prinses Diana Spencer.

Hij is de kleinzoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Harry heeft een oudere broer van 40 jaar, prins William. De toekomstige koning van Engeland.

Harry is getrouwd met Meghan Markle op 19 mei 2018. Ze hebben elkaar leren kennen via een gemeenschappelijke kennis. 

Samen hebben ze de titel: Duke & Duchess of Sussex. Hij heeft ook nog de titel: Earl of Dumbarton, Graaf van Dumbarton, en Baron Kilkeel.

Duke & Duchess

The Duke & Duchess Of Sussex zijn een leuk en pittig koppel. Samen zijn ze een goed geolied bedrijf geworden. Ze hebben 2 kinderen, Archie en Lilibet.

Als je met elkaar een relatie hebt wordt je altijd door elkaar beïnvloed. Je deelt je leven met deze persoon. Zolang je gelukkig bent is het niet erg als je partner je beïnvloedt.

Dus dat verhaal over de beïnvloeding van Meghan is zwaar overdreven. Harry is altijd anders geweest. De media schrijft al jaren over hem. Toen was Meghan nog niet eens in de picture.

Voor en nadat ze trouwden maakten de Engelse media misbruik van ze. Die media verdient aan foto’s van Harry & Meghan. Daar heeft niemand het genoeg over. Dat mag blijkbaar wel. Dat de media je stalken en ook een einde aan je leven kunnen maken.

Het is mooi om te zien hoe zij deze situatie aanpakken, en hoe ze erover praten. Harry deelt zijn gevoelens en emoties over de media, daar heeft hij recht op.

‘Learn to ask of all actions, Why are they doing that? Starting with your own.’

Marcus Aurelius

Docu

We hebben gekeken naar de documentaire van Harry & Meghan. Het is hun verhaal.

Zij hebben het zo ervaren. Het wordt door anderen ervaren als de vuile was buiten hangen. Dat ze het Koningshuis verraden.

Ze hebben geen enkel woord gezegd dat respectloos is. Ze hebben proberen uit te leggen wat ze voelen. Wat ze verdriet doet. Hun verhaal wordt helaas door velen begriploos ontvangen.

Ze praten over hun gevoelens maar er wordt niet goed geluisterd. Ze ontvangen verwijten en er worden hele nare dingen over ze gezegd. De mensen en media die kritiek geven denken zelf niet goed na voordat ze praten.

Niemand weet precies hoe het zit. De media en velen reageren vanuit aandacht en clickbaite.

Wij staan niet in hun schoenen. Door Harry’s boek en hun documentaire weten we iets meer. Harry’s boek is zijn point of view. Iedereen heeft zijn eigen standpunt.

We zien dingen allemaal anders. Maar als je te maken hebt met een generatie kloof maakt dat dingen heel anders. Een generatiekloof is een groot issue in standpunten en meningen.

Blind

Ze vragen blinde loyaliteit van Harry & Meghan. Dat is precies waar ze het niet mee eens zijn. En ze hebben gelijk.

Als je blind en loyaal bent ga je kapot. Je verliest jezelf omdat je alleen doet wat die ander wilt en van je eist. Dat is foute boel.

Trots en onwetendheid is vernietiging. Daarom hebben we in Nederland en in de wereld al die ellende.

In het Koningshuis in Nederland, Engeland en andere landen is het niet veel anders dan in normale gezinnen in de samenleving. Het enige verschil is geld.

Kennis en mindset staan los van geld. 

Meghan & Harry voelden zich niet meer veilig. Hun grens was bereikt.

Het is heel goed dat ze voor zichzelf kiezen. Waarom zouden ze hun leven en hun gezin vergooien? Voor wie en wat? Waarom moeten ze zich opofferen?

Harry & Meghan hebben gelijk. Blinde loyaliteit en opoffering is teveel gevraagd. Ze hebben het recht om hun eigen leven te leiden. Om met hun gezin gelukkig te zijn.

‘Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Stay Hungry. Stay Foolish.’

Steve Jobs

Mentaal

Blinde loyaliteit zorgt ervoor dat je ongelukkig bent. Je staat steeds in dienst van anderen in plaats van jezelf.

Het is toch logisch dat je mentale problemen, gezondheidsproblemen, krijgt als je ongelukkig bent. Daar hoeven we geen universitaire opleiding voor te hebben.

Gezondheidsproblemen, dik worden, dun worden, drank en drugsproblemen enzovoort hebben bijna altijd te maken met druk die je ervaart in het leven en eigenlijk niet aan kan. Maar niemand staat daar steeds bij stil. Mensen ondergaan die killing shit.

We praten er over, maar niet genoeg. Ouders die teveel eisen van kinderen. Ouders, scholen en leraren die niet luisteren naar kinderen. 

De overheid, leraren en ouders die respectloos over de grenzen van jongeren gaan.

De overheid die mensen laten creperen door wantrouwen en al die vreselijke beslissingen die ze dagelijks nemen, en ga zo maar door.

Cirkel

Velen weten nog steeds niet wat jongeren nodig hebben om goed te functioneren in het dagelijkse leven.

Waarom luistert niemand? Omdat ze denken dat ze het al beter weten zonder überhaupt te luisteren. Ze denken op de voorhand al dat het niet klopt wat je zegt.

Bijna niemand neemt je serieus. Ze zeggen van wel. Maar uit hun daden en acties blijkt iets heel anders.

Je mag vooral niet zeggen wat jij vindt want dan voelen zij zich gekwetst. Ondertussen kwetsen deze mensen jou, omdat ze jou gesprekken en/of gevoelens niet serieus nemen.

Waarom nemen ze je niet serieus? Omdat ze ouder zijn? Terwijl dat juist het probleem is.

Die oude mindset. Die niet open mindset is het probleem.

En deze cirkel gaat oneindig rond. En leidt vaak tot verdriet en de dood.

Vibe

Waarom nemen mensen je gevoelens niet serieus? Ze verwachten blinde loyaliteit. Ze willen dat je het gewoon doet zonder al te veel te vragen.

Ze willen gehoorzaamheid koste wat het kost.

Wij kunnen niet anders dan constateren dat al deze mensen het zelf niet geleerd hebben. Alles wat je niet geleerd hebt kan je ook niet geven. Ze voelen niet. Luisteren niet. Die vibe is er niet. Trots en onwetendheid is hun vibe.

Daarom is het zo een rotzooi in de wereld.

Scholen zijn geen real life scholen, maar meer tijdverdrijf. Want de echte belangrijke dingen van het leven leer je er niet. 

Behalve dat we hebben gespeeld, kunnen lezen, schrijven en zitten zijn de basisschool en de middelbare school totaal aan onze aandacht voorbij gegaan. Niets indrukwekkends is blijven hangen.

Mindset

We leven in een hele andere tijd. Jonge mensen denken anders. Zitten niet vastgeroest in hun denken. Willen meer in het leven. Hebben meer hulp nodig.

Deze generatie kloof is focked up. Want ouderen denken dat ze begrijpen. Maar ze begrijpen niets. Als het ze niet bevalt wat je zegt of doet duwen ze je weg.

In plaats van begrip en love nemen ze afstand van je.

In plaats van te luisteren denken ze dat ze al weten. Terwijl ze helemaal niet weten. Hun mindset is bevooroordeeld en verward.

Volwassenen zitten zichzelf en jongeren in de weg, hun mindset is het probleem.

Afstand

Bij Harry & Meghan gebeurt hetzelfde. Hun familie neemt afstand. Ze begrijpen niets. Ze begrijpen alleen wat zij willen begrijpen. Ze zitten vastgeroest in oude patronen, aannames en veronderstellingen.

Dit gebeurt dagelijks in gezinnen ouders nemen afstand van jongeren. Ze laten jongeren in de steek in plaats van ze te helpen.

Daarom is er zoveel ellende. Niemand weet hoe ze je echt moeten helpen. Ze horen je wel, maar luisteren niet.

Er is geen inlevingsvermogen. Je gezien voelen en gehoord worden is van levensbelang. 

Als er iets tragisch gebeurt zijn ze in shock. Terwijl deze mensen die in shock zijn vaak een heel groot onderdeel van het probleem zijn.

Liefde

Meghan & Harry laten jongeren juist zien dat je je eigen leven moet leiden en juist niet moet lijden onder het gezag van anderen. Dat je niet afhankelijk moet blijven van mensen die je niet begrijpen.

Ze hebben het geprobeerd. Ze hebben hun best gedaan. Ze waren erg geliefd. Niet door die hatelijke media. Niet door jaloerse mensen. Maar door mensen die nog echt liefde in hun hart hebben.

Harry & Meghan zijn een groot voorbeeld, en leren jongeren dat je moet kiezen voor jezelf en de liefde. De rest is onbelangrijk.

Het is heel belangrijk om je gevoelens en emoties te delen. Dat is precies waar het omgaat. Hoe moet je anders echt zijn of helen?

Het delen van je gevoelens en emoties wordt gezien als zwak en/of verraadt. Dat is juist kracht en liefde.

Icons

Ze hebben moedig en daadkrachtig hun toekomst verandert.

Wij zijn trots op Meghan & Harry. Als je durft te doen wat zij hebben gedaan ben je icons.

Ze leren jongeren dat het goed is om jezelf te zijn.

Dat je voor jezelf moet opkomen om niet gek te worden. Dat je in jezelf moet geloven. Ook al doet je familie dat niet. 

Veel mensen, en vaak ook familie, zijn emotioneel niet verbonden met je. Daarom begrijpen ze je niet.

Harry & Meghan leren jongeren: Stand Up & Always Speak Up.

Want om vooruit te komen, te groeien en gelukkig te zijn moet je de mensen die je tegenhouden loslaten.

‘To share your weakness is to make yourself vulnerable. To make yourself vulnerable is to show your strength.’

Chrissi Jami

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!