loader image
For Real BLOG
18 November 2022 
U-ICON Redactie

Dave Chappelle

 

De monoloog van Dave Chapelle is the best ever.

We hebben diverse monologen gezien maar deze spant de kroon. Super goed en recht voor zijn raap.

Open en eerlijker kan het niet. Als je in staat bent om onderwerpen op deze manier te verwoorden ben je grandioos.

Dave Chappelle is een 49 jarige Amerikaanse stand-up comedian en acteur. Hij is vooral bekend om zijn satirische komische sketch-serie Chappelle’s Show.

Hij snijdt allerlei soorten kwesties aan. Op een grappige, recht door zee, en goed getimde manier. Hij zegt dingen waar natuurlijk niet iedereen het mee eens is.

Je hoeft het met niemand eens te zijn. Dat is je recht. Maar Dave is een standup-comedian en dat is wat ze doen grappen maken over van alles en nog wat. Deal with it.

Kritiek

Sinds 12 november is Dave Chappelle weer gastheer van SNL. Saturday Night Live is een Amerikaanse sketch-komedie en variétéshow die laat op de zaterdagavond live op televisie wordt uitgezonden.

Er was veel kritiek. Er werd onder andere gezegd: ‘Dat Dave Chappelle weer gastheer is van SNL is een klap in het gezicht van transgenders, inclusief een van hun eigen nieuwe castleden.’

‘Psycholoog Dr. Sebastian M. Barr, die vaak schrijft over de gezondheid van transgenders, zei: “Ik hou niet van herinneringen dat het grote publiek en zelfs makers die ik leuk vind, niets om mijn gemeenschap geven. Dave Chappelle op SNL is helaas niet verrassend, maar doet fucking pijn.’

Het is simpel, als je niet van Dave Chapelle houdt moet je gewoon niet kijken.

Monoloog

Dave Chapelle geeft in het programma Saturday Night Live op zaterdag 12 november een monoloog. Het was kunst.

Een monoloog waar Oekraïne, Kyrie Irving, Donald Trump en veel meer in voorkomt. Een monoloog die heel veel issues aankaart. Gebaseerd op de waarheid en verteld op een manier die absoluut nice en te waarderen is.

‘Het belangrijkste punt” van de monoloog was dat “er met twee maten wordt gemeten met betrekking tot wie wat kan zeggen over wie.’

Dean Cain

Jon Stewart

Jon Stewart is een 59 jarige Amerikaanse komiek, acteur, producent en auteur. Hij is vooral bekend als presentator van The Daily Show en als producent van The Colbert Report show. Dat zijn satirische televisieprogramma’s die voornamelijk de Amerikaanse media en politiek te kijk zetten.

Een interview met Jon Stewart door CNN in oktober 2004 veroorzaakte een ophef in Amerika. In het debatprogramma Crossfire veegde hij met twee interviewers de vloer aan, omdat zij partijdige hacks waren van de twee politieke partijen in Amerika.

Zij deden niets aan het politieke debat in hun programma, waarvan Jon Stewart vond dat Amerika dat hard nodig had. Een tijdje later stopte CNN met het programma.

De producenten gaven aan dat Jon Stewarts kritiek de reden was voor het stopzetten van het programma en de steun die Jon Stewart had gegeven om meer nieuws en minder opinie te maken.

Jon Stewart is een vriend van Dave Chappelle en hij zei: “Iets wat Kanye tijdens zijn media tour zei – hij werd geïnterviewd door vijf verschillende mensen – omdat het mediamodel brandstichting en conflict is.”

“Bekijk het vanuit een zwart perspectief. Het is een cultuur die het gevoel heeft dat haar rijkdom is gewonnen door verschillende groepen… Dat is het gevoel in die gemeenschap, en als je niet begrijpt waar het vandaan komt, kun je er niet mee omgaan.”

Hij zei ook: “Iemand straffen voor het hebben van een gedachte – ik denk niet dat dit de manier is om van gedachten te veranderen of begrip te krijgen. Censuur zal geen einde maken aan antisemitisme.”

‘If you judge people, you have no time to love them.’

Mother Theresa 

Media & missie

Wij zien het nieuws, lezen de media en luisteren naar al die zogenaamde media experts. Wij denken dat de meesten gek zijn geworden, we vinden dat ze over grenzen gaan om relevant te blijven en geen nuttige informatie bieden.

De media neemt nieuws over van elkaar, zonder onderzoek en open minded te zijn. Creatief-loos zijn ze. De missie van de media is voornamelijk het bieden van cancel cultuur, vooroordelen, oppervlakkigheid, verdeeldheid, negativiteit en angst. 

Kijk zelf

Wij zijn fan van Dave Chappelle. Hij maakt het gewone bijzonder. Wat hij doet is pure vertelkunst.

Hij is straight to the point en top of mind. Hij levert altijd media met een missie.

Het is de moeite waard om zelf even te kijken. Check als je wilhttps://www.youtube.com/watch?v=_m-gO0HSCYk

Wake up, hussle & be better.

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!