loader image
For Real BLOG
29 oktober 2021 
Chevirio & Anastacija  

Hoe wordt je happy?

 

Deze week hebben we weer veel geleerd. Natuurlijk delen we dat meteen in deze blog. Wij zijn blij dat we dit nu weten. Want wie wil niet blij en gelukkig zijn?

Wat is belangrijk voor een duurzame relatie? Duurzaam = wat lang blijft bestaan of een lange levensduur heeft. Een duurzame relatie bestaat uit 6 voorwaarden die de basis zijn van een gezonde relatie. Deze vaste aspecten zijn nodig om die relaties begrijpelijk te maken. Zoals: Wat is belangrijk voor de relatie. Hoe ga je met elkaar om, óf is er nog echt veel werk aan de winkel voor die relatie, met wie dan ook?

‘Happiness is not something ready made, it comes from your own actions.’

Dalai Lama

6 belangrijke punten

1. Grenzen kunnen stellen

2. Balans in geven en ontvangen

3. Duidelijk en open communicatie

4. Bewust zijn van elkaars historie

5. Psychologisch onafhankelijk zijn

6. Persoonlijke ontwikkeling ondersteunen

Iedereen is een eigen persoon in een relatie. Ons levenspad loopt naast elkaar. Maar we bewandelen allemaal ons eigen levenspad. Als we daar allemaal rekening mee houden kunnen we daar bewuster over nadenken en zijn we in staat om elkaar beter te begrijpen en vrij te laten. Vooral ouders moeten dit goed leren en weten. Want eigenlijk moeten je ouders je dit leren.

Eerlijk praten

Wat betekent het om een gezonde relatie met elkaar te hebben? Dat betekent dat je samen moet blijven ontwikkelen. Je praat eerlijk, duidelijk en open met elkaar. Je gaat in dialoog over minder leuke eigenschappen die je bij elkaar tegenkomt om samen happy te blijven. Alsof dat zo makkelijk is! Klinkt makkelijker dan het is.

Wanneer je bewust bent van elkaars geschiedenis, sta je er meer bij stil waar deze bepaalde patronen bij de ander, en jezelf, vandaan komen. Welke overtuigingen zijn in het leven ontstaan doordat verleden die jullie hebben? Met welke normen is hij of zij opgevoed? Door hier bij stil te staan besef je beter dat je allebei een eigen persoon bent in die relatie. Lukt ons natuurlijk allemaal niet altijd.

Geduld met elkaar is nodig om aan relaties te kunnen werken. Als je dat niet wil dan ga je altijd uit elkaar. Want dan begrijp je elkaar gewoon niet meer. Bewustzijn is hierbij belangrijk. En dat is niet zweverig. Want wij jongeren hebben bewust zijn meer nodig dan we denken.

‘Surround yourself with those who see greatness within you, even when you don’t see it yourself.’

Zig Zaglar

Jouw leven

Levenspaden lopen naast elkaar. Iedereen bewandelt een eigen levenspad en is alleen in die relatie. Er is ruimte voor iedere persoon om grenzen te stellen én vooral om eigen keuzes te maken. Balans moet er zijn in geven en ontvangen. Soms zal de één iets meer geven dan de ander en soms weer omgekeerd.

Persoonlijke ontwikkeling en het persoonlijke groeiproces lopen net als levenspaden naast elkaar. Het aller belangrijkste is dat je elkaar blijft steunen en begrijpen tijdens deze ontwikkelingen die we allemaal steeds doormaken.

Als jij dus wel in staat bent om die 6 belangrijke punten toe te passen maar de ander niet. Of je hebt niemand die je kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en het persoonlijke groeiproces. Dan kan het soms moeilijk worden.

Als je niemand hebt die je helpt is de kans groot dat je ongelukkig wordt omdat je je niet begrepen voelt. Daar komen weer veel verschillende en vervelende gevoelens uit. Die gevoelens moet je voor jezelf altijd oplossen. Het is jouw leven. Je hebt 2 keuzes: Blijven en het oplossen of weggaan en het loslaten.

Gelukkig zijn

Voordat je met wie dan ook, familie, vrienden en partner, een goede relatie kan hebben zijn die 6 punten nodig om dat waar te kunnen maken. 100% zal niet altijd lukken maar ze moeten er wel zijn.

Uiteindelijk ben jij de enige die jou levenspad bepaalt. Als we later kinderen krijgen is dit goed om alvast te weten. Want je wil altijd dat jou kind of wie dan ook om je heen gelukkig is. Je moet zelf gelukkig zijn om dat door te kunnen geven. Dat betekent dat je ervoor moet kiezen om die 6 aspecten eerst in je eigen leven toe te passen.

Wat wij vinden? Wees straight to the point. “Zeg wat je vind en sta ervoor. Het maakt niet uit wat een ander ervan vind. Leef jouw leven zoals jij dat wil en be happy. Je zal niet altijd gelukkig zijn want er gebeurt altijd wel iets dat je niet wil of geen zin in hebt. Los het op, dat hoort ook bij het leven.

‘The purpose of our lives is to be happy.’

Dalai Lama

 

Spread the love

Feedback

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!